Programul Festivalului de Datini „Tudor Pamfile”/ 350 de colindători, pe străzile Galaţiului

Programul Festivalului de Datini „Tudor Pamfile”/ 350 de colindători, pe străzile Galaţiului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Centrul Cultural “Dunărea de Jos” Galaţi vă invită duminică, 22 decembrie, la cea de-a 22-a ediţie a Festivalului de Datini şi Obiceiuri de Crăciun şi Anul Nou “Tudor Pamfile”. Evenimentul va începe la ora 11,00, pe esplanada Catedralei Arhiepiscopale, şi va continua sub forma unui alai popular pe strada Domnească până la „Piaţa Domnească” - în faţa Hotelului „Dunărea”.

Festivalul judeţean reuneşte anul acesta cele mai reprezentative formaţii de colindători din judeţul Galaţi, dar şi din Brăila, Vaslui, Vrancea, Ialomiţa, Suceava şi Republica Moldova, însumând aproximativ 350 de participanţi şi se doreşte a fi un eveniment cultural ce promovează şi încurajează autenticul în creaţia populară.

Începând cu ora 11,00, oaspeţii din festival vor participa la Sfânta Liturghie de la Catedrala Arhiepiscopală „Sf. Nicolae”. La 12,30, va avea loc prezentarea formaţiilor pe esplanada Catedralei. Între 12,30 şi 13,30 oficialităţile gălăţene vor fi colindate pe esplanada Catedralei. De la 13,30 la 14,00, alaiul de colindători va parcurge traseul Catedrală - esplanada „Piaţa Domnească” (Hotel „Dunărea”); în acest timp, circulaţia va fi restricţionată pe un sigur sens. De la ora 14,00, va începe spectacolul pe esplanada „Piaţa Domnească” (Hotel „Dunărea”). Gălăţenii de toate vârstele  se vor putea bucura, astfel, de un program complex de colinde autentice.

Citit 1836 ori Ultima modificare Joi, 19 Decembrie 2013 17:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.