Sergiu Dumitrescu, directorul Centrului Cultural Galaţi: "Suferim de lipsa unei săli de spectacole"

Sergiu Dumitrescu, directorul Centrului Cultural Galaţi: "Suferim de lipsa unei săli de spectacole"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

La ceas de bilanţ, Centrul Cultural “Dunărea de Jos” poate spune că anul 2013 a fost unul bun, dacă ţinem că a adunat la toate acţiunile pe care le-a organizat - festivaluri, spectacole, lansări de carte, vernisaje, târguri - peste135.000 de spectatori.
“Am făcut cam tot ce ne-am propus, cu mici excepţii, în situaţiile în care lucrurile nu au depins de noi, ci de parteneri”, declară managerul Sergiu Dumitrescu. “Am avut finanţare de la Consiliul Judeţului, astfel că ne-am completat, după mulţi ani, dotările: trei pianine, pentru clasele de pian ale Şcolii de Arte – cele vechi erau din anii 70; instrumente pentru ansamblu şi pentru fanfară. Avem şi un ansamblu nou, Doiniţa Covurluiului, alcătuit din copii şi tineri de la clasa de iniţiere în dans popular: le vom face 20 de costume,  să reprezinte Galaţiul aşa cum se cuvine. Am dotat şi studioul de înregistrări, pentru ca rămăsese la nivelul de acum 10 ani”, mai spune managerul instituţiei.

Punctele forte ale anului 2013
„Anul acesta am câştigat pariul cu Parcul Rizer: festivalurile desfăşurate acolo s-au bucurat de audienţă. Şi tot ca o premieră, am dus ansamblurile invitate din ţară  şi de peste hotare, pe scenele din judeţ.  Am participat la festivaluri în ţară, am luat premii importante: Grupul Voces a câştigat trofeul la Mamaia Copiilor. Am finalizat proiecte cu finanţare europeană. Vom depune un proiect nou, pentru Muzeul de la Gârboavele, unde cofinanţarea este zero şi asimilăm 400.000 de euro. Am câştigat un proiect, de 85.000 de euro, o carte de bucate cu specific pescăresc, pe Euroregiune, care se va finaliza cu lansarea cărţii şi cu un târg de produse pescăreşti”.

O neîmplinire
„O neîmplinire e faptul că nu am reuşit să finalizăm sala de spectacole din spatele Centrului Cultural: o sală polivalentă, cu 200 de locuri. Ansamblul, fanfara şi elevii de la Şcoala de Arte nu au un loc unde să  dea spectacole, să facem stagiune permanentă, să organizăm seri de folclor cu invitaţi, astfel că apelăm de fiecare dată la Casa de Cultură a Sindicatelor sau la teatre – instituţii cu care, de altfel, am colaborat foarte bine, de fiecare dată”, declară Sergiu Dumitrescu.

Proiecte pentru 2014
Pentru 2014, ştacheta trebuie sa fie mai sus. Sergiu Dumitrescu a câştigat concursul de proiecte de management şi, de la 1 decembrie, are un nou mandat, pe cinci ani. “Eu ridic ştacheta cât pot de mult. Trag cam mult de oameni, recunosc, dar aşa se  face performanţa. Muncesc alături de ei, cum e normal. Ţin totul din scurt şi nu las probleme nerezolvate. Cele mai ambiţioase proiecte pe 2014 – pe lângă cele tradiţionale, sunt două festivaluri noi: unul internaţional de film documentar, artă, turism şi ecologie. E un festival de notorietate, pe care vrem să-l preluam. A ajuns la a cincea ediţie şi vrem să îl aducem la  Galaţi, în luna mai. Al doilea este un festival  de poezie şi muzică de jazz, pe care vrem să îl iniţiem în 2014 şi care sperăm să se bucure de succes”, conchide Sergiu Dumitrescu.

Citit 1345 ori Ultima modificare Joi, 19 Decembrie 2013 17:19

5 comentarii

 • postat de Bolovanul popii
  Luni, 30 Decembrie 2013 10:00
  79.116.104.***
  Ce sa faci cu sala de spectacole,coane? Sa organizezi in sala , la anu,l pomana porcului?
  0
  0
  Raportează
 • postat de Marius
  Vineri, 27 Decembrie 2013 08:17
  131.181.251.***
  Puteti sa ma considerati cel mai mare Visator, dar daca vreodata Angela Ribinciuc candideaza la postul de primar al orasului Galati, nu numai ca va castiga, dar va deveni o legenda :)
  0
  0
  Raportează
 • postat de unu
  Joi, 26 Decembrie 2013 11:23
  5.13.153.***
  sa terzit din betie maria sa directorul, si a gandit tare si prost, bacalbasa nu a facut nimic de cand a FOST VOTAT DE CETATENII JUDETULUI , si acu vrea sa ne ia ochii cu sala lu dumitrescu, nu va e rusine nesimtitlor, cum a spus cineva mai inainte, oamenii mor de frig, si voi scoateti pe banda rulanta poeziile lu bacalbasa sil pupati in fund toata ziua pe ala....
  0
  3
  Raportează
 • postat de sali ne trebuie ?
  Joi, 26 Decembrie 2013 09:38
  5.13.216.***
  Chiar asta-i prioritatea orasului, sali polivalente, sali de sport la fiece scoala, cand avem porbleme atat de grave cu incalzirea, somajul, etc. ? Omul chiar spune ca a colaborat f.bine cu teatrele pt. o sala cu scena. A se apela si la sala Lic. de Arte.
  Festivalul international de folclor din parcul Rizer a fost , intr-adevar , f.frumos. Dar cu ce costuri toate astea cand vrem sa executam silit apartamentele a mii de galateni, cand taiem teii, cand pavoazam astfel orasul de sarbatorile de iarna, cand muzeele sunt evacuate pe rand ?
  1
  10
  Raportează
 • postat de rely
  Joi, 26 Decembrie 2013 08:39
  79.116.99.***
  DIRECTORII CARE S-AU PERINDAT PE-ACOLO NU AU OBSERVAT CA CENTRUL CULTURAL NU ARE SALA , DESI E FUNCTIONAL DE AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAANI DE ZILE . AU DORMIT PE COADA.
  0
  5
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.