De Ziua Culturii Naţionale, la Galaţi: Cu gândul la Eminescu

De Ziua Culturii Naţionale, la Galaţi: Cu gândul la Eminescu
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Statuia lui Mihai Eminescu, din Parcul central al oraşului, va fi, astăzi, când se împlinesc 164 de ani de la naşterea sa, loc de pelerinaj pentru toţi cei ce iubesc opera Poetului.

La ora 9,30, reprezentanţii Bibliotecii Judeţene „V.A.Urechia” vor depune flori, iar începând cu ora 10,00, Societatea Scriitorilor „C.Negri” şi toţi gălăţenii care doresc să participe îl vor omagia, ca în fiecare an, pe Mihai Eminescu, prin vers şi cântec.

La Teatrul Muzical

Începând cu ora 12,00, la Teatrul Muzical „Nae Leonard” se va desfăşura spectacolul „Eminescu, sărbătoare a culturii noastre”, realizat de instituţia gazdă în colaborare cu Liceul de Artă, Seminarul Teologic şi Universitatea „Dunărea de Jos”.

La Bibliotecă şi filiale

La 10,30, în sala "Mihai Eminescu", de la sediul central al Bibliotecii „V.A.Urechia” (strada Mihai Bravu, nr. 16), se va desfăşura programul aniversar „Eminescu - expresia supremă a spiritualităţii româneşti”, realizat în colaborare cu Filiala Sud-Est a Uniunii Scriitorilor din România. Apoi, în cadrul unui Dialog al artelor, actori, elevi şi studenţi vor recita şi vor interpreta pagini din creaţia eminesciană.

La ora 13,00, la Secţia de împrumut la domiciliu pentru adulţi, de la parter, sub genericul „A fost odată ca-n poveşti... Mihai Eminescu”, elevii Liceului ”Dunărea” vor susţine o lectură publică din opera poetului.

Începând cu ora 11,00, la Filiala nr. 2 „Paul Păltănea”, din Micro 40, str. 1 Decembrie 1918 nr. 25, în incinta Colegiului Tehnic „Aurel Vlaicu”, corp V, etaj 1, în cadrul proiectului Farmecul lecturii, Eminescu va fi omagiat în Cenaclul literar al şcolii... la bibliotecă”, printr-o dezbatere literară şi o prezentare PowerPoint, la care participă elevii claselor I-IV de la Şcoala Nr. 38, însoţiţi de profesorii: Jora Nicoleta, Vasilică Mirela, Muşat Raluca, Ilie Lisave şi bibliotecar Năstase Emilia-Elena.

De la ora 13,00,  elevii clasei a XI-a A de la Colegiul „Radu Negru” (prof. Iancu Claudia şi bibl. Costea Carmen), vor prezenta activitatea „Mihai Eminescu, poet universal”, în cadrul proiectului „Carte frumoasă, cinste cui te-a scris”. La ora 14,00, elevii clasei a XII-a B de la Colegiul Tehnic „Paul Dimo” (prof. Stanciu Violeta, Radu Geanina, Niţă Marilena şi Bâgu Cătălina) vor prezenta un „Medalion Mihai Eminescu”, în cadrul proiectului educaţional „Cultura te face un om mai bun”.

De la ora 14,00, la Filiala 1 ”Costache Negri”, de la Casa de Cultură a Sindicatelor, etaj I, elevii de la Colegiul Tehnic ”Traian Vuia” (prof. Mihaela Melinte) vor cânta şi recita din creaţia lui Mihai Eminescu.

La Cafeneaua Artiştilor

Începând cu ora 17,30, Cafeneaua artiştilor de lângă Teatrul Dramatic „Fani Tardini” va găzdui o ediţie specială a „Geamantanului cu poeme”, în cadrul căreia poeta Angela Baciu şi actorul Vlad Vasiliu vor recita creaţii inedite aparţinându-i Poetului Nepereche, reunite sub titlul „Eminesciana”.

Intrarea este liberă la toate aceste evenimente.

Citit 1219 ori Ultima modificare Marți, 14 Ianuarie 2014 16:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.