Vineri, la Centrul Cultural/ „Datini din Bucovina”

Vineri, la Centrul Cultural/ „Datini din Bucovina”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

La Centrul Cultural „Dunărea de Jos” se va deschide vineri, la ora 13,00, o expoziţie de fotografie cu imagini din Bucovina. Ineditul evenimentului vine din faptul că autorii fotografiilor sunt membrii unei familii din Focşani, soţii Paul şi Monica Bratu, împreună cu Alexandra, fata lor de nici 12 ani. Toţi trei au participat, în luna decembrie, la un work-shop în pitoreasca Bucovină, la Vatra Moldoviţei, pe care au imortalizat-o în sute de imagini interesante. Acum, ei ne aduc la Galaţi frumuseţea satului, a datinilor şi portului din Bucovina, răspunzând astfel invitaţiei Fotoclubului „Dunărea de Jos” şi preşedintelui acestuia, Nicolaie Sburlan.
Imaginile îi înfăţişează pe copiii de la Şcolile din Ciumarna şi Vatra Moldoviţei, prezentând dansuri, hore şi obiceiuri de iarnă din Bucovina.

Citit 693 ori Ultima modificare Miercuri, 19 Februarie 2014 16:58

3 comentarii

 • postat de crystal
  Vineri, 21 Februarie 2014 15:32
  89.137.136.***
  scuze am confundat centrul cultural Dunarea de Jos cu Muzeul de arta vizuala.
  0
  0
  Raportează
 • postat de crystal
  Vineri, 21 Februarie 2014 08:28
  89.137.136.***
  stau in zona si am trecut aseara pe la Centrul Cultural „Dunărea de Jos” pe la ora 21:00 ,era un gardian afara si fuma si l-am intrebat daca e intrarea libera sau cu bani si cat costa..Mi-a spus ca nu stie, nu stie nici macar de o astfel de expozitie..ok, dar e vina Centrului Cultural de ce nu se afiseaza dinainte , nu exista nici macar un panou in fata ,cat costa sa pui 2 metri de panza pe un cadru de lemn si sa faci un panou ptr diverse expozitii? sau macar un banner agatat undeva , nu m-am uitat sa vad daca mai sunt drapelele UE si ROM in fata, treci pe acolo parca ar fi un magazin de electrocasnice, noroc ca scrie sus Centru Cultural "Dunarea de Jos".Seara mai trec pe acolo si locatari din zona cu cainele chiar prin fata , caini care mai lasa cate o "placinta" in iarba dupa o repriza de joaca . Faceti-l mai atragator pentru vizitatori, puneti un bust sau statuie prin fata si faceti mai multe expozitii inclusiv culturale legate de alte tari ...
  Cultura exista peste tot, nu conteaza ca e Africa sau Bucovina ,multi vom avea ce sa vizitam si sa mai invatam cate ceva ca prea mult Discovery Channel duce la sedentarism :).
  Faceti publicitate, organizati expozitii cateodata gratis, altele cu intrare platita ieftine, caritabile in care ~3% sa plece catre o institutie din Galati...Tre' sa va dau eu idei domnilor Directori inclusiv Administratia Locala ?? Luati unii salarii grase de pomana !

  A fost inainte acolo centru EUROPEAN ptr nu stiu ce,cu drapele in fata, a functionat putin timp dupa care l-au transformat in Centru cultural, e bine si asa dar treziti-va si exploatati spatiul la maxim si faceti-i reclama sa vina sa vada si strainii vizitatori expozitii aici.Mai ramane sa il inchideti si pe asta si sa apara o hartie mare lipita in vitrina "SPATIU DE INCHIRIAT"
  0
  0
  Raportează
 • postat de INC
  Joi, 20 Februarie 2014 22:11
  5.13.229.***
  Lăsaţi-ne cu Bucovina. Promovaţi mai bine tradiţiile din judeţul nostru. Ar trebui sustinuţi cu bani căţiva cojocari, ţăsătoare etc care să ţină în viaţă portul tradiţional din judeţ în variantele lui pentru că aici e o zonă interesantă unde se întrepătrund două zone etnografice (zona Dunării de Jos şi a Moldovei). Şi să se colecţioneze elemente de port popular autentic din zonă (cât mai există prin lăzile şi podurile bătrânilor de prin sate) şi să existe un muzeu în oraş bine dotat şi deschis zilnic. Şmecheraşii ăia din Bucovina fac bani frunoşi din aşa ceva, dar nu e normal să vândă castraveţi grădinarului, că datinele ce ni le vând ei ca bucovinene sunt de fapt moldoveneşti şi sunt prezente şi pe teritoriul judeţului Galaţi.
  3
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.