Duminică la Muzical/ Nemuritoarea muzică a lui Strauss

Duminică la Muzical/ Nemuritoarea muzică a lui Strauss
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Două soliste lirice la debut în "Sânge vienez"  - Mihaela Alexa şi Ioana Drăgan


Opereta „Sânge vienez” de Johann Strauss a fost programată pentru duminică, 27 aprilie, începând cu ora 18,00, la Teatrul Muzical „N. Leonard” din Galaţi. Alături de artiştii cunoscuţi ai teatrului – Adrian Ionescu, Iulian Sandu, Mitică Belciugan, Mitică Barbu, Adina Lazăr, Isabela Oancea, Anton Mihail, vom regăsi şi două artiste în rol de debut – Mihaela Alexa şi Ioana Drăgan. Regia artistică aparţine Cristinei Cotescu, iar scenografia, lui Gheorghe Andreescu. Dirijor va fi Sorin Oancea, în timp ce maestru de cor va fi Dan Eugen Drăgoi.

Autorul n-a mai apucat s-o asculte

„Opereta „Sânge vienez” are o poveste aparte faţă de celelalte creaţii ale lui Strauss. Compozitorul a fost solicitat în anul 1899 de Carltheater din Viena să scrie o operetă. Simţind că nu are putere să finalizeze această cerere, maestru a pus la dispoziţia teatrului o ladă întreagă cu partituri, conţinând creaţii ale sale, încă nepublicate. Astfel au ajuns celebre pagini precum „Azi, la Hietzing”, „Tu eşti crăiasa din poveşti”,  „Bun găsit locaş de vise” sau valsul „Sânge vienez”.

Premiera a avut loc la 25 octombrie 1899, dată aleasă pentru a marca cea de a 74-a aniversare a lui Johann Strauss. Din păcate, creatorul nemuritoarei muzicii vieneze se stinsese cu patru luni înainte”, ne spune Laura Sava.

Cine sunt solistele debutante

Pentru soprana Mihaela Alexa, anul 2013 a însemnat în acelaşi timp finalul studiilor sale muzicale (a absolvit master-ul la Universitatea de Muzică din Bucureşti) şi începutul carierei sale solistice, pe scena Teatrului Muzical „N. Leonard”. Calităţile sale vocale şi scenice au fost confirmate de premiile obţinute la importante concursuri de gen. În acelaşi timp, este preocupată de evoluţia sa profesională studiind cu Irina Iordăchescu, Marina Crilovici, Mariana Nicolesco. După o apariţie strălucitoare şi plină de temperament în dificila partitură a Silviei din celebra operetă cu acelaşi titlu de Emmerich Kalmann, o vom urmări duminică 27 aprilie în Gabriela, rolul feminin principal din opereta „Sânge vienez” de Johann Strauss.

Soprana Ioana Drăgan este solistă a Teatrului Muzical, din 2004. A preluat de la mama sa, binecunoscuta mezzosoprană Lucia Cicoară Drăgan, dragostea pentru arta vocală, studiind la Universitatea de Muzică din Bucureşti. În cariera sa de până acum, a abordat o paletă întinsă de roluri de operă, operetă şi spectacole pentru copii. Duminică o vom urmări în debut, în rolul Franzi.

Biletul costă 21,60 de lei. Pensionarii, studenţii şi elevii beneficiază de reducere, pentru ei intrarea fiind doar 10,80 de lei.

Citit 1564 ori Ultima modificare Joi, 24 Aprilie 2014 18:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.