Ambasadorul Germaniei, interesat de turismul cultural: “Restructurarea” Galaţiului, de la industrie spre servicii

Ambasadorul Germaniei, interesat de turismul cultural: “Restructurarea” Galaţiului, de la industrie spre servicii
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Reprezentantul la Bucureşti a marii puteri economice europene a întreprins, miercuri, un periplu, pe cât de scurt, pe atât de încărcat, de documentare şi de cunoaştere. Cultura, educaţia şi cercetarea au fost într-un program în care au figurat vizite la Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor, în port, la Muzeul de Istorie cu toate secţiile sale din oraş, în final, la filiala Forumului Democrat German din România.

Excelenţa Sa, domnul Werner Hans Lauk, ambasadorul Republicii Federale Germania la Bucureşti, însoţit doar de o asistentă, s-a întâlnit cu prefectul, cu preşedintele Consiliului Judeţului, cu primarul Marius Stan, cu citymanagerul şi cu directorul Direcţiei de Proiecte şi Finanţări Externe a Primăriei. Oaspetele s-a arătat foarte interesat de cultură şi turism: „Consider că dezvoltarea infrastructurii turistice şi oferta interesantă şi în domeniul muzeal constituie o evoluţie foarte importantă, care poate influenţa atragerea mai multor oaspeţi, pe cale navigabilă, sau sub orice altă formă. Această regiune lărgită a Deltei Dunării reprezintă o ofertă foarte mare – sigur, nu pentru fiecare turist, dar cel puţin pentru cei care îndrăgesc natura şi doresc să se bucure de natură, dar şi de cultură. Este o regiune încărcată de istorie, ştim că există vestigii cultural-istorice încă de pe vremea dacilor, romanilor şi a grecilor şi consider că proiectele preconizate atât în infrastructura turistică, cât şi în domeniul muzeal, constituie o idee foarte bună”. Sosit în Galaţi chiar după Festivalul Antic, ne-am bucurat că, evocând Galaţiul industrial cu tradiţie, oraş-port, zonă importantă şi pentru agricultură, a punctat: „În această regiune am văzut prime idei în ceea ce priveşte posibile (s.n.) proiecte de infrastructură cu posibilă (s.n.) participare germană. Am văzut o regiune dinamică, care prezintă voinţă în ceea ce priveşte acest drum pe care trebuie să-l parcurgă, deloc simplu, al unei restructurări de la industrie către alte sectoare, mult mai relevante în ziua de astăzi. Suntem dispuşi, cu plăcere, să ajutăm acolo unde vom putea”.

Ambasadorul revine

Interesat de multe exponate muzeale, impresionat de legăturile lui Cuza, exilat chiar în Germania, sau de paraşutista campioană mondială Smaranda Brăescu care a trebuit să se ascundă de represaliile comuniste, schimbându-şi numele, pentru că a zburat alături de aviaţia germană, diplomatul şi-a dat cuvântul că va reveni în octombrie, la sărbătorirea a 75 de ani de la înfiinţarea Muzeului de Istorie şi 170 de ani de la deschiderea consulatului german la Galaţi.

Citit 1440 ori Ultima modificare Joi, 26 Iunie 2014 18:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.