Povestea frumoasă a unor artişti/ Viaţa fascinantă a familiei Dobre în lumea teatrului (FOTO)

Povestea frumoasă a unor artişti/ Viaţa fascinantă a familiei Dobre în lumea teatrului (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Roxana şi Alexandru Dobre formează, împreună cu băieţelul lor în vârstă de nouă ani, David, o familie de artişti pe care mulţi o admiră şi o invidiază. Sunt frumoşi, tineri, talentaţi, extrem de inteligenţi şi se bucură de o viaţă pe care unii doar şi-o imaginează, întrucât pare desprinsă dintr-un musical.

Roxana şi Alexandru sunt, de mai bine de zece ani, artişti lirici ai Teatrului Muzical „Nae Leonard” şi au putut fi urmăriţi şi admiraţi de publicul gălăţean în tot repertoriul instituţiei, unde au avut roluri importante - „Contesa Maritza”, „Silvia”, „Văduva veselă”, „My Fair Lady”, „Sânge vienez”, „La calul bălan”, „Ţara surâsului” şi multe alte spectacole de operă, operetă şi piese pentru copii.

"Îndrăgostiţi de scenă"

Cei doi artişti au 33 de ani şi au decis să se căsătorească în urmă cu 11 ani, atunci când au renunţat la facultatea din afara oraşului pentru familia frumoasă pe care şi-au dorit-o. După acest lucru, au decis să-şi continue studiile în domeniul artistic la Galaţi, ajungând, pe baza talentului şi a profesionalismului lor, artişti lirici ai Teatrului Muzical.

În ceea ce priveşte modul în care cei doi artişti împart viaţa de familie cu cea de la teatru, cu toate că se întâmplă de multe ori să petreacă ore întregi la repetiţii, ei iubesc ceea ce fac, fiind „absolut şi iremediabil îndrăgostiţi de scenă”.

Pentru a petrece cât mai mult timp împreună, băieţelul lor asistă la repetiţii, unde îşi povestesc fiecare toate întâmplările şi nimicurile din ziua respectivă, pentru că acestea, aşa cum susţin cei doi părinţi, sunt extrem de importante, deoarece doar aşa îşi pot cunoaşte copilul.

„De cele mai multe ori, ne este greu să ajungem la ore rezonabile acasă şi din acest punct de vedere avem mare noroc cu ajutorul din partea părinţilor noştri. Dacă nu ar fi fost ei, ar fi însemnat, de cele mai multe ori, să ne ţinem copilul aproape zece ore în teatru. Pentru că acolo petrecem un timp pe care nu îl putem calcula - muncim până suntem mulţumiţi de rezultat, mai ales când lucrăm la o piesă nouă. Am avut momente în care am intrat în teatru la ora 8 dimineaţa şi am ieşit la ora 8 seara. Nouă ne place foarte mult timpul petrecut în teatru, iar David e familiarizat cu ideea aceasta, încât avem senzaţia că ar trebui să îi facem carte de muncă. El ştie toate ascunzişurile, toate cotloanele şi, bineînţeles, toate piesele”, ne-a spus Roxana Dobre.

La nouă ani, inclus în spectacolele teatrului

Faptul că David cunoaşte tot repertoriul teatrului l-a ajutat foarte mult să facă faţă cu brio provocării de a urca pe scenă şi de a juca în mai multe piese, precum „Boema”, „Cavaleria rusticană” sau „My Fair Lady”.

„L-am întrebat acasă, i-am propus şi el a acceptat. De mers, oricum mergea la fiecare spectacol, cu toate că lui îi place să vadă tot din culise, mai mult decât din sală - e fascinat de schimbările de decor, de regia tehnică, de solişti, de haine, de machiaj sau de recuzită. E familiarizat cu tot ceea ce înseamnă opera şi opereta şi i se pare foarte normal. E de părere că toată lumea ar trebui să asculte aşa ceva, pentru că el ascultă şi acasă, şi la noi la serviciu. E un copil care vede şi simte altfel lucrurile decât ceilalţi copii din jurul lui, pentru că este expus la cu totul alte lucruri decât ceilalţi. Noi nu îl ducem la serviciu să îi arătăm o maşină, un birou sau un calculator”, a mai adăugat Roxana.

CITEŞTE ŞI: O gălăţeancă a NĂSCUT TRIPLEŢI la Maternitatea "Buna Vestire"

Cu toate că mulţi s-ar gândi că băieţelul le va călca pe urme părinţilor, David nu se gândeşte, momentan, la o astfel de carieră - el ar vrea designer vestimentar sau arhitect. Fiind elev al Liceului de Artă „Dimitrie Cuclin”, la clasa de grafică-pictură, David se bucură de un talent aparte la desen, din câte spun profesorii, iar acest lucru poate fi observat chiar şi de cel mai neavizat ochi, întrucât are o sumedenie de lucrări realizate într-un mod deosebit. Ba mai mult decât atât, băiatul în vârstă de 9 ani face cinste familiei de artişti din care provine fiind şi un dansator sportiv desăvârşit - dansează de la vârsta de cinci ani şi, de-a lungul anilor, a cucerit numeroase premii la concursuri naţionale şi internaţionale.

„De cele mai multe ori, la noi în casă se ascultă operă, punem pe laptop ceva clasic. Ţin minte că, atunci când David avea cinci ani, ascultam „Regina nopţii” din „Flautul fermecat”. Ne-am trezit cu el, după trei sau patru zile, că a început să reproducă atât de bine aria „Reginei nopţii” de nu mi-a venit să cred. De asemenea, ţin minte şi acum momentul în care a intrat prima oară în cabină şi a văzut rochiile de la „Traviata”. Cred că avea cam patru ani, dar a fost atât de fascinat încât de atunci desenează numai sirene şi rochii din „Traviata””, ne-a spus cu mândrie Alexandru Dobre.

"Cel mai important e respectul"

Familia Dobre este una aparte, iar acest lucru se vede cu ochiul liber, atât din punct de vedere vestimentar, cât şi în privinţa modului lor de gândire. Faptul că iubesc muzica şi scena reprezintă sarea şi piperul vieţii frumoase pe care o au.

„Noi ne considerăm o familie normală, din prisma noastră. Doar mai cântăm când cumpărăm salată, în piaţă, sau chiar în trafic. În maşină, de multe ori, îmi fac încălzirea din punct de vedere vocal şi mă trezesc cântând în trafic. E clar că nu suntem tocmai în parametri normali, în ochii celor care ne privesc - ei observă lucruri fascinante care nouă ni se par normale. În relaţia de familie, indiferent de talent şi de tot ceea ce dezvoltă fiecare, cred că cel mai important e respectul, valorile pe care le avem şi pe care le-am dobândit în familia în care am crescut. De aceea avem o relaţie atât de frumoasă”, ne-a mai spus Alexandru.

Citit 1934 ori Ultima modificare Vineri, 11 Iulie 2014 20:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.