Festivalul de Film CONTINUĂ ÎN FORŢĂ cu filme de ANIMAŢIE, S.F. şi PSIHOLOGIE

Festivalul de Film CONTINUĂ ÎN FORŢĂ cu filme de ANIMAŢIE, S.F. şi PSIHOLOGIE
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Festivalul gălăţean de film „Future Movie”, început miercuri, continuă până duminică,  seară de seară, gratis, în Grădina „Leonard” a Teatrului Muzical. După ora 20,45, vor fi proiectate, după câteva scurte proiecţii de filme studenţeşti, de pe la ora 21,00, filme de lung metraj.

După o deschidere, miercuri seara, cu o comedie românească realizată de o tânără regizoare gălăţeancă, „Selfie”, şi, joi seara, cu „Blue Jasmine”, filmul regizat de Woody Allen cu Pemiul Oscar pentru interpretare câştigat de actriţa Cate Blanchett, festivalul continuă ofertant!

Azi – seara desenului animat

Azi, 1 august: „Frozen” –  film digital de animaţie care îi încântă deja pe copii peste tot în lume,  atractiv şi pentru părinţi! Film cu două premii Oscar: pentru cel mai bun fim de desen animat (regia: Chris Buck şi Jennifer Lee) şi pentru cel mai bun cântec original („Let it go!”, de Kristen Anderson-Lopez şi Robert Lopez.)!  Pentru  regie şi muzică, filmul a primit şi nominalizări la Globul de aur în acest an, iar regizorul, o nominalizare la Premiile Bafta 2014.

Povestea regatului de gheaţă este turnată de Studiourile Disney: o comedie cu ritm alert, umor şi muzică bună. Pe scurt, este povestea micuţei Anna şi a tânărulului Kristoff, care vor să înlăture blestemul care a adus iarna în plină vară şi pleacă în căutarea Crăiesei Zăpezii, pentru ajutor. Pe drum, cei doi trăiesc aventuri, întâlnind personaje amuzante: omul de zăpadă, troli, alte fiinţe magice.

Spaţiul cosmic şi doi actori celebri

Sâmbătă vom vedea „Gravity”, film cu cele mai multe Oscaruri – şapte! – anul acesta. Alfonso Cuarón este şi primul regizor latino-american cu Oscarul, filmul primind şi Oscaruri pentru „cea mai bună imagine”, „cel mai bun sunet”, „cele mai bune efecte vizuale”, „cel mai bun mixaj sonor” şi „cel mai bun montaj”.

Subiectul este legat de o situaţie extremă: Sandra Bullock joacă rolul unui medic, într-o primă misiune în spaţiul cosmic, alături de un astronaut, interpretat de George Clooney, la ultima sa misiune înainte de pensionare. Un accident îi lasă însă pe cei doi complet singuri, fără legătură cu Pământul, în întuneric, doar cu frica…

Întâmplări reale, marca Nae Caranfil!

Duminică, vom vedea un film cu o distribuţie în mare parte americană - Vera Farmiga, Mark Strong, Tim Plester, Christian McKay, alături de actori români puţin cunoscuţi.  Este vorba despre mult-aşteptatul „Closer to the Moon”, recentul film al reputatului regizor Nae Caranfil, care reconstituie o pagină greu de imaginat dincoace de Cortina de Fier: „Marele Jaf Comunist” din 1959! Scenariul, aşa cum ne-a obişnuit regizorul cu studii superioare de scenaristică în Franţa, îi aparţine – încă o garanţie a unei „priviri” insolite, a umorului uşor cinic şi al emoţiei. Filmul este jucat în limba engleză, acţiunea se întâmplă însă la noi: jaful unei furgonete cu bani ai Băncii Naţionale dă autorităţilor comuniste o idee diabolică: înainte de a-i condamna (la moarte!) pe făptaşi, îi obligă... să joace într-o reconstituire „educativă”, de propagandă: un film documentar. Situaţii neaşteptate, hilare, emoţionante: sunt scoşi din muceda Jilava în lumea plină de viaţă de afară, doar ca să-şi joace propriile roluri. (Să ne amintim şi „grija” cu care anterior fusese filmată, documentar, şi execuţia grupului Antonescu…) Faptele care inspiră scenariul sunt reale!

Vezi şi: Începe Festivalul „Future movie”! Oscaruri şi filme studenţeşti, la Galați, cu INTRARE LIBERĂ

Citit 1460 ori Ultima modificare Joi, 31 Iulie 2014 18:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.