Festivalul de Fanfare "Iosif Ivanovici", timp de trei zile, la Casa de Cultură a Sindicatelor

Festivalul de Fanfare "Iosif Ivanovici", timp de trei zile, la Casa de Cultură a Sindicatelor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Vineri, de la ora 18,30, se dă startul Festivalului Internaţional de Fanfare „Iosif Ivanovici”, organizat pentru a zecea oară de Centrul Cultural „Dunărea de Jos” Galaţi.

Timp de trei zile, pe scena ridicată în faţa Casei de Cultură a Sindicatelor, vor concerta 12 fanfare: două din Republica Moldova (Fanfara Acord şi Fanfara Academiei de Teatru şi Arte Plastice din Chişinău), una din Turcia (Fanfara oraşului Edirne) şi celelalte din diferite zone ale ţării noastre: Giurgiu, Piteşti, Iaşi, Botoşani, Câmpia Turzii, Suceava, Sighişoara, Prahova.

"Noi încercăm în fiecare an să-i oferim un tribut compozitorului Iosif Ivanovici, care a trecut prin Galaţi şi ne-a lăsat vestitul vals <Valurile Dunării>. Îi aşteptăm pe gălăţeni să vină în număr cât mai mare, ca în fiecare an. Garantăm multă distracţie şi relaxare”, a declarat Sergiu Dumitrescu, directorul Centrului Cultural "Dunărea de Jos".

Marin Boroghină, dirijorul fanfarei „Valurile Dunării” din cadrul CCDJ, este foarte încântat că va participa şi la cea de-a zecea ediţie a festivalului. „Fanfarele vor avea un repertoriu diverificat. Vor cânta muzică populară tradiţională zonei din care provin, marşul tradiţional de defilare, marşul de concert, valsurile specifice fanfarelor, arii din opere şi operete”, ne-a spus Marin Boroghină.

Noutatea festivalului de anul acesta este că formaţiile participante vor avea concerte de promenadă şi pe faleză, în Grădina Publică, în Parcul Eminescu, dar şi în judeţ, la Târgu Bujor şi Tecuci.

Spectacolele vor fi pigmentate şi cu diverse momente de dans şi muzică. Pe scenă vor cânta cei din grupul „Voces” din cadrul Centrului Cultural „Dunărea de Jos”, vor avea numere de spectacol majorete şi balerini profesionişti, cei de la Ansamblul „Olympos” al comunităţii elene din oraş şi mai multe perechi de la Clubul de Dans „Fantezia”.

Sâmbătă şi duminică, concertele vor începe la ora 19,00.

Intrarea este liberă.

CITEŞTE ŞI: Prietenie şi sacrificii/ Familii unite de pasiunea copiilor pentru dans sportiv (FOTO)

Citit 1370 ori Ultima modificare Joi, 07 August 2014 18:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.