Master Class 2014, încheiat cu brio la Brăila

Master Class 2014, încheiat cu brio la Brăila
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ediţia de anul acesta a Cursurilor de Măiestrie Artistică "Master Class" din cadrul cadrul Festivalului şi Concursului Internaţional de Canto “Hariclea Darclée”, organizat la Brăila săptămâna trecută, s-a încheiat cu brio. La cursurile oferite de soprana Mariana Nicolesco au fost prezenţi zeci de participanţi de valoare, într-un maraton liric de aproape şase ore.
“Marea bucurie pe care ne-a adus-o ediţia din acest an a Cursurilor de Măiestrie Artistică din Festivalului şi Concursului Internaţional de Canto Hariclea Darclée a fost aceea de a constata că ni s-au alăturat nenumărate voci noi, multe foarte frumoase şi bine pregătite, talente conştiente de faptul că drumul spre performanţele excepţionale nu este niciodată facil şi e întotdeauna exaltant. Progresele făcute de noi în această săptămână ne asigură perspectiva unei excepţionale ediţii 2015 a Festivalului şi Concursului Internaţional de Canto "Hariclea Darclée", ediţie jubiliară marcând 20 de ani de când am creat această formidabilă instituţie care azi e recunoscută ca parte a patrimoniului mondial al culturii şi se bucură de Înaltul Patronaj UNESCO”, a spus marea soprană Mariana Nicolesco. La ediţia de anul acesta a Cursurilor de Măiestrie Artistică li s-au adus omagii lui Darclée, Herlea, Gluck, Jommelli, Meyerbeer.

 

Citeşte şi:

Festivalul de Fanfare "Iosif Ivanovici", timp de trei zile, la Casa de Cultură a Sindicatelor

Citit 778 ori Ultima modificare Vineri, 08 August 2014 09:53

1 comentariu

 • postat de Prof.Dr.Mihai Moraru
  Vineri, 08 August 2014 18:33
  79.116.106.***
  Ca maine Festivalul Darclee implineste 20 de ani;ma intreb, nu fara o anumita malitiozitate, daca vreun laureat al acestui concurs canta pe vreo scena mai importanta prin lume...La recentul master am vazut cam aceleasi figuri nu prea convingatoare solistic,oricum,pentru oamenii destepti ce se ocupa de aceasta manifestare,cred cu toata convingerea ca reteta finaciara depaseste cu mult succesul pe scena lirica a celor care vin sa concureze aici ,la Braila!Manifestarea are mult sclipici si este menita sa ia ochii,dar a inceput sa aiba ceva de deja vu,mai ales datorita figurilor participantilor,multe repetandu-se in ultimii ani!!!
  0
  6
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.