Marţi noapte CAD STELELE! Invitaţie la PERSEIDE, la Observatorul Astronomic

Marţi noapte CAD STELELE! Invitaţie la PERSEIDE, la Observatorul Astronomic
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Desfăşurarea unui fenomen astronomic spectaculos, Perseidele – cunoscut popular drept „ploaia de stele”, roiuri de meteoriţi care se aprind la frecarea cu păturile atmosferice – va putea fi observat şi de către gălăţenii iubitori de astronomie, printr-o acţiune a Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi.

Astfel, marţi, 12 august, cu începere de la ora 20,00, Observatorul Astronomic din cadrul complexului muzeal va organiza o serie de observaţii astronomice cu acces public. Intrarea se va face doar prin poarta dinspre Faleză - punctul de trecere bac, între orele 20,00 şi 04,00, gălăţenii având la dispoziţie dotarea Observatorului astronomic, dar şi terasa pentru observaţii astronomice la această „noapte specială”, de o mare frumuseţe. Aflăm de la organizator că preţul unui bilet va fi de trei lei. În caz de timp nefavorabil, evenimentul va fi anulat. Pe lângă observarea „stelelor căzătoare”, vom putea privi prin telescop meteori, planete, Luna şi stele duble, iar în Sala de programe educative şi activităţi interactive a Observatorului vor rula filme documentare de astronomie, mai oferă organizatorii.

„Perseidele sunt un curent de meteori care poate fi observat în fiecare an. (…) Meteoroiţii sunt resturi de comete sau asteroizi, care s-au împrăştiat în timp de–a lungul traiectoriei obiectului care le–a produs. O asemenea concentraţie de resturi de cometă sau asteroid, care de fapt sunt particule de praf, sunt numite curenţi de meteorici. Când Pământul întâlneşte un asemenea curent, au loc adevarate “ploi de stele””, precizează muzeograful Ovidiu Tercu, coordonatorul Observatorului Astronomic gălăţean.

Citit 1996 ori Ultima modificare Marți, 12 August 2014 06:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.