Consulul Turciei, prezent la expoziţia de la Universitate/ Învăţământul, ca o... primărie pentru legături culturale (FOTO)
Foto: Foto: Victor Cilincă

Consulul Turciei, prezent la expoziţia de la Universitate/ Învăţământul, ca o... primărie pentru legături culturale (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Excelenţa Sa Ali Bozçalişkan, consulul general al Republicii Turcia la Constanţa, a scos ieri în evidenţă implicarea instituţiilor care au adus pe simezele din holul Universităţii „Dunărea de Jos” expoziţia de fotografie „Spaţiul Poetic Edirne – Istanbul”: Universitatea, Centrul Cultural Turc din Constanţa, cu numele marelui poet de secol XI „Yunus Emre”, „şi nu în ultimul rând” al preşedintei filialei Uniunii Democrate Turce, gălăţeanca podurilor culturale, Gulten Abdula.

Expoziţia nu prezintă doar frumoase imagini, cât „felul în care Turcia a fost percepută de artişti români care ne-au vizitat ţara”, a spus ambasadorul, invocând şi bunele relaţii bilaterale în domeniul învăţământului şi comerciale.

Prorectorul Anca Nicolau a punctat faptul că Universitatea, care a mai avut relaţii de colaborare cu mediul cultural turc, are ca preocupare, evident, şi fenomenul cultural. A fost o prezenţă numeroasă, manageri precum directorul Direcţiei pentru Cultură şi directorul Bibliotecii „Urechia” (care a şi oferit oaspetelui cărţi despre Galaţi, în engleză), directoarea Palatului Copiilor, reprezentanţi ai etniilor gălăţene, oameni de cultură etc.

Au urmat surprize: poezie şi muzică orientală interpretată la vioară, muzică folk şi poeme, baclavale şi suc. Vreo viitoare înfrăţire cu Galaţiul? „Sunt în plan” dezvoltarea altor înfrăţiri între oraşe turceşti şi româneşti, răspunde ambasadorul. Dar şi direct, între şcoli: „Se merge pe linie de înfrăţire educaţională mai mult decât cea între primării şi oraşe”.

 

Citit 887 ori Ultima modificare Marți, 16 Septembrie 2014 20:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.