Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
3 comentarii

Poetul gălăţean Viorel Dinescu a luat parte, având chiar şi o contribuţie proprie de la tribună, la primul Congres Mondial al Eminescologilor, desfăşurat în Sala Azurie a Academiei de Ştiinţe a Republicii Moldova, între 3 şi 5 septembrie.

Ediţia a fost organizată în onoarea academicianului Mihai Cimpoi, apreciatul eminescolog, critic, istoric literar şi publicist basarabean, la împlinirea vârstei de 70 ani. Au participat 70 de înalte personalităţi culturale din Franţa, Germania, SUA, China, Elveţia, Rusia, Cehia, Slovacia, Italia, Israel, Polonia, Ucraina şi România. Notăm numele academicienilor Eugen Simion şi Gheorghe Duca, preşedintele Academiei de Ştiinţe moldoveneşti.

“Limba, superba limbă românească este ultima şi marea noastră tranşee de apărare”, a spus în mesajul său către cei pe care i-a numit “fraţi” poetul Viorel Dinescu, care a atacat în cuvântul său încercările de a trata ca inferioară literatura de peste Prut.
Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, l-a decorat cu distincţia „Om emerit al Republicii Moldova” pe academicianul Mihai Cimpoi, cel pe care şi gălăţenii au avut şansa să-l întâlnească la mai multe ediţii ale Festivalului cărţii "Axis Libri". În faţa criticilor şi nenumăraţilor traducători prezenţi, academicianul a numărat limbile în care a fost tălmăcit până acum Eminescu: 74!

Citit 689 ori Ultima modificare Luni, 22 Septembrie 2014 18:21

3 comentarii

 • postat de mara Miercuri, 24 Septembrie 2014 17:52 82.157.218.*** Link la comentariu
  0
  1

  Viorel Dinescu nu este Galatean, este dintr-un sat de linga Birlad, deci Vasluian, dar traieste in Galati.
  Liceul teoretic l-a facut in Birlad, pe atunci Liceul Gheorghiu-Dej.Am si eu citeva poezii care mi le-a dedicat.
  Salutari Viorel ! mai stii ceva de prof. Boicu ? Dar despre Cernei Stelian ?

  Raportează
 • postat de eliza Marți, 23 Septembrie 2014 18:42 83.103.238.*** Link la comentariu
  0
  1

  Eminescu a fost asasinat de oamenii politici ai vremii, de cei care erau cu imperiul austro-ungar si de evrei! Sunt dovezi! Tastati pe google " Moartea lui Eminescu" si gasiti toate informatiile. S-a cercetat si s-a descoperitca a fost asasinat! Eminescu nu a avut niciodata sifilis! A fost denigrat, au fost incercari de a-l corupe, a fost injectat cu mercur, barut, lovit in cap cu un lemn dur... Se stie cine vor moartea natiunilor!

  Raportează
 • postat de l.c. Marți, 23 Septembrie 2014 14:09 89.137.141.*** Link la comentariu
  1
  1

  FELICITĂRI!

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.