Opt artişti din ţări diferite reînvie cântecele Mariei Tănase/ Spectacole la Casa de Cultură a Sindicatelor

Opt artişti din ţări diferite reînvie cântecele Mariei Tănase/ Spectacole la Casa de Cultură a Sindicatelor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Săptămâna viitoare, pe 4 octombrie, vor ajunge la Casa de Cultură a Sindicatelor din Galaţi, muzicienii care vor evolua în turneul naţional „Colors of Maria” din cadrul proiectul Roots Revival România.

Opt artişti din România, Iran, Turcia, Franţa, Armenia, Bulgaria, Marea Britanie şi Spania vor aprinde spiritul Mariei Tănase în noi culori, vor transforma folclorul românesc într-unul universal şi vor face ca melodiile celebrei cântăreţe să devină o limbă pe înţelesul tuturor. Artiştii îşi propun să redescopere folclorul românesc, folosind şi instrumente tradiţionale mai puţin cunoscute, precum ney, duduk sau oud, iar vocile Monicăi Mădaş şi Mariei Casandra Hăuşi vor răsuna în toată sala. Preţul biletului la spectacol este 40 de lei.

Peste două săptămâni, pe 14 octombrie, gălăţenii sunt aşteptaţi la Casa de Cultură a Sindicatelor, unde va fi pusă în scenă piesa „Amor în farmacie”, o comedie-farsă, adaptată după cunoscutul dramaturg francez Eugene Labiche, maestrul răsturnărilor de situaţii comice, totodată un acid critic al moravurilor. 

Povestea spectacolului are în rol principal un farmacist de provincie, terorizat de o soţie aprigă şi geloasă, în cârdăşie cu colocatarul său, cu nevastă tânără şi atrăgătoare. Sosirea inopinată din Canada a fostului pretendent la mâna soţiei doctorului, îndepărtat de către actualul soţ, produce o înlănţuire de încurcături, de situaţii comice neprevăzute, pe care publicul le va descoperi şi le va savura cu plăcere. Comedia de mare succes, în regia lui Dan Tudor, îi are ca protagonişti pe Anca Ţurcaşiu, Andrei Duban, Liliana Pană, Dragoş Ionescu şi Dan Tudor. Biletul de intrare la piesa de teatru costă 50 de lei.

 

CITEŞTE ŞI: Festivalul „Grigore Hagiu”, cu invitaţi de peste hotare, începe vineri la Galaţi

Citit 1145 ori Ultima modificare Joi, 25 Septembrie 2014 17:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.