Teatrul Muzical ne invită la FESTIVALUL "Leonard", la sfârşitul lunii octombrie

Teatrul Muzical ne invită la FESTIVALUL "Leonard", la sfârşitul lunii octombrie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Pe lângă spectacolele, vom avea cursuri de măiestrie artistică şi „Jazz & Blues la Dunăre”


Stagiunea care începe la Teatrul Muzical săptămâna aceasta, pe 5 octombrie, cu spectacolul „Contesa Maritza” are un start promiţător, având în vedere că, la sfârşitul lui octombrie, vom avea parte deja de seri de neuitat din cadrul Festivalului „Leonard”.

"Vom deschide stagiunea cu premiera din finalul stagiunii trecute, care nu a avut decât o reprezentaţie, motiv pentru care se va afla, acum, la Galaţi şi regizorul Cristian Mihăilescu. Pe 25 octombrie, când va debuta şi Festivalul "Leonard", dorim să ieşim la rampă cu o altă premieră, un musical realizat de Bogdan Drăgulescu. Ne-am dorit să mutăm festivalul în octombrie-noiembrie, deoarece toamna este cel mai prielnic moment pentru organizarea unor asemenea evenimente, aşa cum se întâmplă peste tot în ţară", ne-a declarat directorul Teatrului Muzical, Teodor Niţă.

Cursuri de măiestrie artistică susţinute de tenorul Vasile Moldoveanu

După modelul celor de la Brăila, vom avea în cadrul Festivalului "Leonard" şi o săptămână de cursuri de măiestrie artistică, susţinute de tenorul Vasile Moldoveanu. Deşi nu este cunoscut în România, fiind prigonit de comunişti pentru că a plecat definitiv din ţară în 1972, tenorul care va veni la Galaţi are o bogată carieră internaţională, fiind cunoscut ca românul cu cele mai multe apariţii la Metropolitan Opera din New York.

Spectacole de succes, jazz şi blues

În programul festivalului au fost incluse spectacole de succes, cu distribuţii impresionante sau inedite. Vom avea "Aida", cu Sorina Munteanu de la Opera Naţională din Bucureşti şi Antonino Interisano în rolurile principale, dirijor Cristian Sandu. Celebra artistă a scenei lirice Leontina Văduva va juca rolul Michaelei, în "Carmen" de Bizet, iar în "Madame Butterfly", cele două roluri principale Cio Cio San şi Suzuki vor fi interpretate de două soliste din Ţara Soarelui Răsare. În program a fost inclusă şi opereta "Silvia", dar şi concerte cu "Psalterion", masteranzii de la Facultatea de Arte din Galaţi şi un concert simfonic cu Florin Ionescu - Galaţi. 

"De asemenea, tot în cadrul festivalului vom avea "Jazz & Blues la Dunăre", unde vom avea doi invitaţi din America, va veni Harry Tavitian şi Nicu Patoi, alături de alte nume ale acestui gen de muzică, ce avea dedicat cu ani în urmă, la noi la Galaţi, un festival foarte cunoscut în ţară, dar şi peste hotare", a mai spus directorul Teodor Niţă.

CITEŞTE ŞI: Modista şi croitoreasa, indispensabile în CULISELE de la Teatrul Muzical "Nae Leonard"

 

Citit 1813 ori Ultima modificare Luni, 29 Septembrie 2014 19:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.