Premiile Concursului Naţional de Arte Vizuale „Nicolae Mantu”

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Joi a avut loc la Centrul Cultural Dunărea de Jos vernisajul expoziţiei organizate cu prilejul încheierii celei de-a treia ediţii a Concursului Naţional de Arte Vizuale „Nicolae Mantu”. În cadrul manifestării au fost acordate 18 premii, şapte dintre acestea fiind doar menţiuni speciale ale juriului.

La secţiunea pictură, premiul I a fost primit de către Lavinia Tănase din Piatra Neamţ, urmată de Oana Olteanu din Târgovişte şi Roxana Cocariu din Galaţi. Doar menţiuni au obţinut Veronica Miron, din Galaţi şi Ramona Vera din Constanţa.

Premiul cel mare la secţiunea grafică a fost câştigat de către un gălăţean, Ciprian Munzer, urmat de Rodica Postolache din Iaşi şi Mara Ionaşcu din Brăila. Şi la această categorie au fost acordate două menţiuni, una pentru Teodora Frăţilă din Oradea, iar cealaltă pentru Daniela Tudor din Arad.

Cei nominalizaţi au primit din partea organizatorilor premii a căror valoare totală este de 2.000 de lei.

Potrivit directorului artistic al Centrului Cultural,  Aurel Manole, toate lucrările prezentate de către participanţi au fost valoroase, iar evaluatorilor le-a fost destul de greu să aleagă câştigătorii. Acest lucru însă, a precizat Manole, nu poate decât să-i bucure pe organizatorii concursului a cărui calitate creşte de la ediţie la ediţie.

Citit 603 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.