* Adrian Daminescu, Marina Florea şi Aurelian Temişan - invitaţi speciali la aniversare
Soliştii gălăţeni Valeriu Silion, Cristina şi Valentin Vasopol, iubiţii cântăreţi invitaţi de pe scena capitalei - Adrian Daminescu, Marina Florea şi Aurelian Temişan, comicul Paul Buţa sunt vedetele spectacolului omagial „A fost un vis…”, dedicat seniorului muzicii uşoare şi romanţei gălăţene şi nu numai - Teodor Munteanu. Evenimentul va avea loc duminică, 15 martie, de la ora 18,00, pe scena Teatrului Muzical „N. Leonard”. Cei 55 de ani de scenă a cunoscutului interpret al cântecului „Ce cauţi tu în viaţa mea” vor fi evocaţi şi prin prezenţa solistului senior Valeriu Silion, care se poate lăuda cu peste 40 de ani pe scândura Teatrului Muzical gălăţean, cel care a participat în anii ´70 chiar alături de Teodor Munteanu la emisiuni muzicale ale Televiziunii Române. Compozitor şi profesor, cântăreţul Adrian Daminescu este o voce foarte apreciată a muzicii uşoare româneşti. Solista Marina Florea a câştigat mai multe premii de interpretare la festivaluri naţionale şi internaţionale de muzică uşoară. Aurelian Temişan este o personalitate muzicală a micilor ecrane. Solista Cristina Vasopol cântă în echipa de revistă a Muzicalului gălăţean, alături de tânărul şi apreciatul tenor Valentin Vasopol. Vor participa la show soliştii şi orchestra de revistă, dirijată de Nicolae Mantu, dar şi baletul teatrului. Momentele comice vor aparţine cunoscutului actor Paul Buţa. Preţul biletului la spectacolul de două ore este de 32,4 lei.
Domnul T...
La premieră, va fi lansat şi volumul biografic dedicat de dr. Laura Sava artistului gălăţean. Născut în septembrie 1938, în Galaţiul multicultural, într-o familie de greci, Teodor Munteanu cântă de mic, iar la 17 ani apărea deja în spectacole. A lucrat în Teatrul Muzical 40 de ani şi a colaborat cu textieri remarcabili, precum Mihai Maximilian, George Mihalache, Cecilia Silvestre sau Eugen Rotaru. A colaborat cu Centrul Cultural "Dunărea de Jos" Galaţi, a realizat şi realizează emisiuni culturale la televiziuni. Pe scenă a apărut în companii deosebite, precum a cea a cântăreţilor Nicolae Niţescu, Lucky Marinescu, Gabriel Dorobanţu etc.
Cunoscutul realizator de la Radioul naţional, Titus Munteanu, care a urmat în adolescenţă la Galaţi cursuri de vioară, la Liceul Pedagogic, evocă în carte oraşul şi personalitatea sărbătorită: „Galaţiul, oraş al muzicii! E aproape un pleonasm, pentru că în orice moment şi oricum s-ar lega o discuţie, îţi vin în minte instantaneu nume de mari compozitori şi interpreţi cu activitate, vremelnică sau de-o viaţă, în renumitul port dunărean. Doar câţiva: Iosif Ivanovici („Valurile Dunării”- şeful muzicii Regimentului, dirijor de fanfară în Galaţi în a doua jumătate a secolului XIX), Ionel Fernic (“Iubesc femeia”, “Scrisoare de dor” - cel dintâi creator al romanţei-tango în perioada interbelică, alături de Petre Andreescu), Temistocle Popa (spui “nea” Temi, spui şlagărul românesc), prinţul operetei-Nae Leonard, Nicolae Niţescu-solistul care ar fi meritat mai multe onoruri, celebrul duo al teatrului gălăţean - Jula şi Miron, compozitorii Gelu Mihăilă şi Marius Dumitrescu, rock-folkistul Vasile Şeicaru, Adrian Enache - artistul-pasiune cu bun gust muzical şi mulţi alţii. Acesta ar fi, parţial, contextul şi mai dau un nume: Theodor Munteanu. Nu-l includ la “mulţi alţii”, ci între primii deoarece, pentru el, Galaţiul a însemnat muzica însăşi în cei 75 ani. De mic, din cartierul grecesc în care s-a născut. Şi o asemenea muzică nu putea să nu-şi pună amprenta, că...nu-i aşa? copilăria e vârsta cântecelor. Ajunge mai târziu să cânte, ca nimeni altul la noi, mari succese din repertoriul grecesc, în special de Hadjidakis - cel mai cunoscut compozitor elen din anii ’50 –’60. Galaţiul pentru Theodor Munteanu, egal cu muzica însăşi; de la debutul tv la 1 ianuarie 1966 cu piesa “Oraşul meu”, la debutul în teatrul Nae Leonard cu “Music hall la Galaţi”, la înregistrările în radio, adică multe hituri greceşti, cum spuneam, piese de gălăţenii Gelu Mihăilă şi Marius Dumitrescu, de Ion Cristinoiu, Marius Ţeicu, Vasile Veselovski precum şi mari şlagăre din clasici ai genului: Henri Mălineanu (Ce cauţi tu în viaţa mea?), Nicolae Kirculescu (Violete pentru fete), A. Markus (La căsuţa albă). Theodor Munteanu face parte, fără discuţie, din pleiada (tot mai restrânsă) a vocilor care emoţionează, voci care se pretează de minune oricărei creaţii din fondul de aur al muzicii româneşti. Şi mă gândesc totodată şi la romanţa noastră, gen pe care Theodor Munteanu l-a abordat cu plăcerea şi lejeritatea artistului care poate cânta orice, cu respectul pentru cei dinaintea lui”.