NOAPTEA MUZEELOR, la Centrul Cultural din Galaţi: EXPOZIŢIE de obiecte etnografice

NOAPTEA MUZEELOR, la Centrul Cultural din Galaţi: EXPOZIŢIE de obiecte etnografice
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Centrul Cultural „Dunărea de Jos” Galaţi (CCDJ) organizează sâmbătă, 16 mai, expoziţia „Un obiect - o colecţie - un patrimoniu”, dedicată iubitorilor de artă populară, care pot participa direct la eveniment.

"Adeseori, obiecte cu valoare etnografică rămân în anonimat, uitate în unghere neumblate, sau, în cel mai fericit caz, păstrate de generaţii ca daruri moştenite, cu valoare sentimentală. O piesă de port popular, un ştergar, un covor, pot contribui la reconstituirea unor elemente de cultură populară materială şi spirituală specifice zonei noaste”, spune Anişoara Ştefănucă, şef serviciu Cercetare la CCDJ. Astfel, toţi gălăţenii care au asemenea obiecte acasă pot participa la expoziţie, împărtăşind cu ceilalţi bucuria salvării unui bun de patrimoniu.

Expoziţia va putea fi admirată de public sâmbătă, 16 mai, în programul "Noaptea Muzeelor", începând cu ora 20,30. Cei care vor să se înscrie la expoziţia obiectelor etnografice pot lua legătura cu Anişoara Ştefănucă la numărul de telefon 0754.022.614.


CITEŞTE ŞI: Două expoziţii despre comunism, la Muzeul de Istorie

Citit 1383 ori Ultima modificare Miercuri, 13 Mai 2015 18:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.