INTRARE LIBERĂ la Muzeul Istoriei, Culturii şi Spiritualităţii Creştine
Foto: Muzeul a fost inaugurat, în noiembrie, de Patriarhul României, Preafericitul părinte Daniel (Sursa foto: Arhiva EDJ)

INTRARE LIBERĂ la Muzeul Istoriei, Culturii şi Spiritualităţii Creştine
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Sâmbătă, la ora 18,00, Muzeul Istoriei, Culturii şi Spiritualităţii Creştine de la Dunărea de Jos, amenajat în incinta Palatului Episcopal, din strada Domnească, nr.141 îşi deschide porţile pentru Noaptea Muzeelor. Gălăţenii sunt aşteptaţi să-l viziteze, gratuit, până la ora 2,00.

Muzeul prezintă o colecţie de peste 1.000 de exponate din domeniile istoriei, culturii, învăţământului şi spiritualităţii creştin-ortodoxe din arealul Dunării de Jos. Adevărate comori de patrimoniu, icoanele, cărţile vechi, veşmintele liturgice, obiectele de cult ortodox, costumele populare şi obiectele din ceramică prezintă povestea devenirii noastre ca neam şi continuitatea acestei spiritualităţi până în zilele noastre.

Muzeul găzduieşte în această perioadă expoziţia temporară: “Brâncoveanu 300 – tradiţia continuă”. Uniunea Arhitecţilor din România, prin autorii expoziţiei, acad. prof. dr. Răzvan Theodorescu, prof. dr. arh. Augustin Ioan şi prof. dr. arh. Marius Marcu-Lapadat, oferă publicului ocazia de a se familiariza atât cu fenomenul cunoscut sub numele de „arta şi arhitectura brâncovenească”, cât şi cu felul în care arhitectura (neo)românească a devenit, în câteva generaţii, o estetică acceptabilă la toate nivelurile societăţii, fiind apoi identificată drept Arhitectură Românească.

O altă expoziţie temporară este Exponatul lunii - Icoana Sfântului Arhanghel Mihail, datată 1711. Icoana aparţine stilului bizantin şi este pictată pe suport de lemn în tehnica tempera, având elemente de ferecătură din argint.

MAI MULTE despre Muzeul Istoriei, Culturii şi Spiritualităţii Creştine de la Dunărea de Jos CITIŢI AICI -->> http://www.viata-libera.ro/societate/60771-galati-viata-libera-cotidian-arhiepiscopia-dunarii-de-jos-muzeul-istorie-culturii-si-spiritualitatii-crestine-colectie-exponate-carte-icoana-straie-episcopi


CITEŞTE ŞI: Muzeul Satului, REDESCHIS pentru public

Citit 1729 ori Ultima modificare Miercuri, 13 Mai 2015 17:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.