Stagiune estivală la Grădina “Leonard”! Seri de weekend cu muzică, umor şi poveste

Stagiune estivală la Grădina “Leonard”! Seri de weekend cu muzică, umor şi poveste
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Astăzi, 24 iulie, de la ora 18,00, grădina de vară „Leonard” se va transforma într-o dumbravă: „Dumbrava minunată”, un spectacol pentru copii, îmbiaţi de temperaturile mai plăcute ale unei seri în aer liber, sub copaci… Adaptarea după basmul lui Mihail Sadoveanu, în care micuţa Lizuca trăieşte întâmplări feerice în pădure, alături de căţeluşul său Patrocle, de pitici şi zâne, este semnată de Isabela Oancea, regizoare a spectacolului – mezzospoprană la Teatrul „N. Leonard”, care prezintă spectacolul în parteneriat cu Teatrul Muzical „Şapte”. Vor fi, astăzi şi duminică, spre mulţumirea celor care caută o distracţie cu-minte şi plină de imaginaţie şi acum în weekend, două zile şi trei spectacole cu aceeaşi semnătură. Din distribuţia „Dumbrăvii minunate” fac parte cântăreaţa Isabela Oancea, Luminiţa Vologa, solistă a secţiei de Revistă la „Leonard” şi, din aceeaşi secţie, solistul Mihail Anton şi, tot de la „Leonard”, solistul de balet Lucian Tatu, alături de actorul şi regizorul Mihai Păun, cunoscut pentru rolurile sale de o viaţă pe scena Teatrului de Păpuşi „Gulliver” şi apoi pe scena pentru prichindei din Brăila. Muzica spectacolului este semnată de dirijorul Teatrului „Leonard”, compozitor Sorin Oancea.

Azi, al doilea spectacol: vine Chiriţoaia!

Puţin mai târziu, tot astăzi, 24 iulie, însă de la ora 19,30 în sus, în aceeaşi grădină ne vom amuza la spectacolul „Coana Chiriţa”, după Vasile Alecsandri – o comedie muzicală savuroasă, cu aceeaşi trupă. Regia aparţine tot Isabelei Oancea, iar muzica este compusă de Sorin Oancea.

Duminică seara: muzică, dans, umor universal

Duminică, 26 Iulie ora 19,30, Teatrul Muzical „N. Leonard” & Teatrul Muzical „Şapte” prezintă, tot la Grădina „Leonard”, „Santeria” – un spectacol de muzică, dans şi umor cu aceeaşi interpreţi. Textul şi regia sunt semnate de Isabela Oancea. Coregrafia aparţine Gianinei Sion, din corpul de balet de la „Leonard”. Suntem preveniţi că vom avea parte de „muzică şi umor din lumea-ntreagă”!

„Şapte” - o trupă de turneu

Pe 31 iulie, aceeaşi echipă va veni tot aici cu spectacolul „Ţiganiada”. Teatrul „Şapte” are în repertoriu spectacole după povestiri clasice, pe care le joacă prin ţară, „spectacole muzicale şi adaptări ale celor mai importante opere literare româneşti”, precum „Dl. Goe” de Caragiale, „Făt Frumos din lacrimă”, de Eminescu, „Amintiri din copilărie”, ”Poveştile lui Creangă” şi „Arap Alb”, de Ion Creangă, "Ţiganiada", de Ion Budai Deleanu, "Popa Tanda", de Slavici, "Poveste de iarnă", scrisă de Isabela Oancea. Trupa de teatru muzical, formată din cinci artişti şi doi membri ai echipei tehnice, a avut şi în anii trecuţi succes în turnee la Năvodari, Mioveni, Piatra Neamţ, Suceava, a avut colaborări cu Agenţia Naţională Antidrog pentru valenţa educativă a spectacolelor jucate şi a participat la Festivalul Naţional de Umor „Liviu Oros” de la Deva.

Un plastician prezintă excelent spectacolele!

Îţi iau ochii pur şi simplu, deci trebuie să vorbim şi despre ele, afişele celor trei spectacole (unul dintre ele, în imaginea de mai sus), realizate de artistul plastic gălăţean Valentin Chibrit. Portretist realist şi pentru şarje caricaturale, pictor, ilustrator şi sculptor şi caricaturist de mare talent, gălăţeanul Chibrit are scânteie! Este foarte prezent în expoziţii în ţară şi străinătate, pe net, inclusiv cu mici filme desenate! Este unul dintre membrii Academiei Popa'S (Şcoala Românească de Caricatură) şi a fost prezent la Festivalul „Primăvara românească la Bruxelles”, chiar în aprilie, alături de maestrul Popa şi de caricaturistul Năstase Leonte, realizând în capitala europeană milenară portrete la minut. Tablourile sale, cu metaforă puternică, culoare vibrantă şi construcţie minuţioasă (precum cel de mai jos), fac o puternică impresie oricui!

Citit 2601 ori Ultima modificare Joi, 23 Iulie 2015 19:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.