Spectacol inedit: Trei generaţii de artişti, pe scena Dramaticului. Intrare GRATUITĂ

Spectacol inedit: Trei generaţii de artişti, pe scena Dramaticului. Intrare GRATUITĂ
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Mâine, 12 septembrie, de la ora 18,00, nu vă faceţi alt program: mergeţi frumos la teatru pentru muzică şi poezie, la spectacolul "Trei generaţii"; n-o să regretaţi. Pentru că în curând îşi va organiza propriul spectacol „Vlad Vasiliu şi prietenii”, ca să marcheze cei 40 de ani bătuţi pe muchia scenei Teatrului Dramatic „Fani Tardini”, actorul cunoscut şi drept un fabulos recitator a primit cu bucurie să regizeze un spectacol fluent de muzică şi poezie, care va îmbina nu numai muzica şi versurile, dar şi trei generaţii de artişti: cea a sa, cea a micilor talente câştigătoare de concursuri muzicale internaţionale (adolescenţii de aur Maria Crăciun şi Ştefan Atârgoviţoaie), alături de maturitatea profesionistă (tineri cântăreţi de muzică lirică şi de muzică uşoară, dascăli cu o şcoală de canto creată de ei pentru tinerele talente, cu rezultate deja extraordinare în concursuri naţionale, Cristina şi Valentin Vasopol…

Maria Crăciun a câştigat recent, după alte premii, şi Premiul Juriului “Ti lascio una canzone” la Televiziunea Italiană Rai Uno, câştigat în Italia, şi Ştefan Atârgoviţoaie, câştigătorul aceluiaşi concurs. Ştefan, micul român care a uimit, la 11 ani, Italia, elev de clasa a cincea din Iaşi, navetist între România şi Italia, învaţă excelent. La doar 15 ani, Maria Crăciun se poate lăuda deja că a cântat cu Al Bano (cântăreţul a recunoscut-o când s-au reîntâlnit la Bucureşti), dar şi în faţa Papei Ioan Paul, că a primit, drept talisman, perlele regretatei Doina Aldea Teodorovici, chiar de la mama regretatei artiste, care o apreciază şi o iubeşte pe micuţa gălăţeancă care, la cinci ani, câştiga Premiul III la festivalul ”Cerbul de Aur” pentru copii, când a cunoscut-o pe Mirabela Dauer, cu care a rămas prietenă. Producătorul de la Rai Uno s-a oferit să-i plătească drumul micuţei, după ce a ascultat înregistrarea ei şi a ales-o să reprezinte ţara noastră, iar juriul italian a comparat-o cu Edith Piaf!

Doamna care lipea afişe…

Iniţiativa acestui spectacol oferit gratuit publicului gălăţean de toate vârstele a venit de la mama Mariei, Cătălina Lovin, inimosul impresar al copilei care cântă de la cinci ani (acum are 15), doamna care şi-a susţinut singură familia (şi, se ştie, performanţa costă!), care a reuşit să convingă oameni de suflet să o ajute acum să ofere gratuit publicului acest spectacol deosebit. Doamna Lovin a ţinut deci să mulţumească public pentru ajutor primarului Marius Stan şi directoarei Tincuţa Vrabie, din Primăria gălăţeană. Cătălina Lovin, mama micuţei stele, administrator al asociaţiei de promovare culturală S.C. Princescatmedia S.R.L., este cea care a alergat acum peste tot, ba chiar a şi lipit cu mâna sa afişe, în locurile în care i s-a spus că are voie. „Pentru că o iubesc atâta pe Măriuca, îi voi preda acum pe scenă, cu drag, ştacheta” – ne-a mărturisit Vlad Vasiliu, actorul care ne va încânta iar cu formidabile poezii din Jacques Prevert şi din alţi poeţi străini şi români care dau culoare vieţii.

În spectacolul organizat de Primăria municipiului Galaţi în colaborare cu Teatrul Dramatic vor evolua şi mezzosoprana Cristina Vasopol, alături de tenorul Valentin Vasopol, artişti care nu au nevoie de vreo prezentare, în ciuda tinereţii lor! Amândoi sunt solişti apreciaţi de muzică uşoară şi clasică şi strălucesc pe scena Teatrului Muzical „N. Leonard”, unde sunt angajaţi.        

Citit 1882 ori Ultima modificare Joi, 10 Septembrie 2015 17:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.