Gălăţenii sunt invitaţi la „Noaptea cercetătorilor”

Gălăţenii sunt invitaţi la „Noaptea cercetătorilor”
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Gălăţenii curioşi şi interesaţi de ştiinţă sunt aşteptaţi la „Noaptea Cercetătorilor 2015”, organizată de Universitatea „Dunărea de Jos” şi de partenerii acesteia, vineri, 25 septembrie, de la ora 17,00. Evenimentul a ajuns la a 10-a ediţie şi se desfăşoară în mai multe oraşe din ţară, dar şi în alte peste 300 de loaclităţi din Europa.

Călătoria ştiinţifică va porni alături de cercetători, exploratori, inventatori, oameni de ştiinţă şi scriitori de gen. Gălăţenii participanţi la eveniment vor asista la diferite experimente, conferinţe şi cursuri. Pe lângă asta, vor interacţiona cu cele mai recente inovaţii tehnice şi vor afla informaţii legate de modul în care societate ştiinţifică contribuie la progresul umanităţii.

Activităţi interactive

În una din activităţile interactive organizate de cercetătorii de la Universitatea „Dunărea de Jos”, gălăţenii vor experimenta chiar şi chimia din jurul nostru. Centrul Cultural „Dunărea de Jos” va prezenta metode de cercetare în etnografie, cercetătorii de la Universitatea „Danubius” vor dezvălui secretele din spatele muncii criminaliştilor, iar Societatea Studenţească de Chirurgie din România, filiala Galaţi, îi va transforma pe participanţi în „chirurgi pentru o noapte”. Organizatorii evenimentului nu au uitat nici de copiii pasionaţi de ştiinţă. Tocmai de aceea, Palatul Copiilor va prezenta momente artistice de dans şi canto, modele de reciclare creativă, dar şi un studiu planetar.

„Noaptea Cercetătorilor 2015” se va desfăşura în trei locaţii din Galaţi: Campusul Ştiinţei (strada Domnească nr. 111, vizavi de Poliţia Rutieră), Corpul A (strada Gării nr. 63-65) şi Corpul Q (strada Alexandru Carnabel nr. 61).

Citit 1919 ori Ultima modificare Miercuri, 23 Septembrie 2015 18:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.