Poetă gălăţeancă, premiată la Botoşani

Poetă gălăţeancă, premiată la Botoşani
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

"Am revenit acasă cu amintiri frumoase şi pot să spun: Botoşani, rămâi un oraş drag sufletului meu!", mărturiseşte poeta gălăţeancă Mariana Kabbout Eftimie, laureată a primei ediţii a Concursului Naţional de Poezie şi Epigramă de la Botoşani.

Premiul al III-lea i-a revenit, pentru poezie, gălăţencei, o prezenţă activă şi în domeniul muzical, textieră pentru muzică folk, poetă, recitatoare şi autoare de cărţi în versuri pentru cei mici.

Premiul I i-a revenit, pentru epigramă, unui redutabil epigramist român, ieşeanul Vasile Larco, iar Premiul al II-lea a ajuns la Chişinău, la epigramistul Gheorghe Bâlici, prieten şi al… „Vervei” Galaţiului.

Gala de premiere a avut loc pe 19 septembrie, în Sala mare, a oglinzilor, a Muzeului Judeţean de Istorie din Botoşani. Organizatoare a concursului naţional a fost Societatea Culturală „Steaua Nordului” din oraşul-leagăn al lui Eminescu, cu sprijinul financiar al Consiliului Judeţean Botoşani şi cel al revistei de cultură "Luceafărul", din localitate. Moderatoarea manifestării a fost Ana-Elisabeta Florescu, de la Galeriile de Artă "Ştefan Luchian".

Citit 1352 ori Ultima modificare Marți, 29 Septembrie 2015 15:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.