Festivalul Naţional de Comedie 2015 Galaţi/ Ce piese de teatru se joacă joi

Festivalul Naţional de Comedie 2015 Galaţi/ Ce piese de teatru se joacă joi
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Astăzi, 8 octombrie, de la ora 19,00, pe scena Festivalului Naţional de Comedie – în Sala mare a Teatrului Dramatic „Fani Tardini” – vom vedea evoluând trupa Teatrul Naţional „Mihai Eminescu” din Timişoara, cu o montare recentă, spectacolul „Proştii sub clar de lună”, una dintre cele mai jucate piese ale dramaturgului dotat cu un umor dus până la suprarealism, Teodor Mazilu. Regia spectacolului este semnată de Ion Ardeal Ieremia.

Din distribuţie fac parte actorii: Ion Rizea, Claudia Ieremia, Cristina König, Raul Bastean, Ana Maria Cojocaru, Romeo Ioan, Alina Chelba, Nicolae Pârvulescu, Flavius Retea, Ştefan Roman. Mihai Vălu semnează decorurile spectacolului, Alina Lăţan -costumele, Horea Crişovan  - muzica şi artistul video Lucian Matei aduce efectele speciale.

„Într-o lume în care „a avea” înseamnă „a fi”, iar „a fura” înseamnă „a avea”, concluziile se trag singure, tiparele se construiesc de la sine. Nişte tipare pe care Codul Penal le explică chiar mai bine decât dicţionarul şi pe care noua premieră a Teatrului Naţional „Mihai Eminescu” din Timişoara, "Proştii sub clar de lună", de Teodor Mazilu le recuperează şi le radiografiază cu umor, fără milă şi fără patimă.” – scria pe site-ul Live Timisoara la premiera din primăvară a piesei, în care „dincolo de hohotul de râs al inconfundabilei comedii a lui Teodor Mazilu vor putea să constate cât de „Gogu”, de „Ortansa”, de „Emilian” sau de „Clementina” sunt mare parte din personajele care populează mass-media zilei de azi.” Premiera cu zăngănit de cătuşe şi cu „mascaţi” pe scenă s-a jucat cu casa închisă.        

Citit 2050 ori Ultima modificare Miercuri, 07 Octombrie 2015 16:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.