Trei istorii într-o seară, la Salonul Axis libri

Trei istorii într-o seară, la Salonul Axis libri
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Cea mai nouă ediţie a Salonului literar Axis libri al Bibliotecii „V. A. Urechia” a însemnat lansarea a trei istorii, în Sala Mihai Eminescu : volumele: „Teodor Munteanu - o viaţă de artist” Editura Axis libri, autor Laura Sava; „Abecedar istoric gălăţean”, Editura Sinteze Galaţi, autor Victor Cilincă; „Trilogia iubirii”, Editura Phoebus Galaţi, autor Aurel Scarlat.

În cartea Laurei Sava, Doctor în muzicologie, cu Magna cum laudae, cunoscutul solist Teodor Munteanu deapănă poveşti despre nume mari ale muzicii româneşti, mulţi prieteni dispăruţi azi, dar rememorează şi momente dramatice, din Galaţiul evacuat din 1944, când a trebuit să plece cu familia, în câteva minute, în refugiu.

„Polivalent în cultură”, cum l-a numit directorul Bibliotecii, Ilie Zanfir, dar descris şi ca „renascentist, de către alţii, pentru că a adoptat mai multe arte, Victor Cilincă a lansat „Abecedarul istoric gălăţean”, carte despre care scriitorul Theodor Parapiru a spus că se adresează unor copii care nu au vârstă.

Nu în ultimul rând, volumul profesorului Aurel Scarlat ne propune o istorie ritmată, amintind poate de „Ţiganiada” lui Ion Budai Deleanu, în care „dimensiunea principală a acestor versuri este de tip moral în istorie”, cum remarcă prozatorul Theodor Parapiru.

Seara s-a încheiat cu un microrecital semnat de Teodor Munteanu, răsplătit de aplauzele publicului de toate vârstele.

Citit 1454 ori Ultima modificare Marți, 20 Octombrie 2015 23:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.