Fotografii de artă la Universitatea „Dunărea de Jos”

Fotografii de artă la Universitatea „Dunărea de Jos”
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Luni, 26 octombrie, de la ora 18,00, în holul Universităţii “Dunărea de Jos”, va avea loc vernisajul unei expoziţii aparte: imagini fotografice artistice din China. Vor fi practic două oferte expoziţionale p aceleaşi simeze: „Terra color” - o expoziţie a artiştilor fotografi din China şi „Impresii din China” - un fel de note de călătorie fixate în imagini de artistul fotograf orădean Ştefan Tóth, preşedintele Asociaţiei Artiştilor Fotografi din România, membru al Fédération Internationale de l'Art Photographique, entuziastul care a fondat unul dintre cele mai longevive foto-cluburi din Europa, EuroFotoArt din Oradea.

Ştefan Tóth (Sursa foto: ziarul "Bihoreanul")

Din asociaţie face parte şi Fotoclubul „Dunărea de Jos”, condus de artistul fotograf şi profesorul de fotografie Nicolae Sburlan, din cadrul Centrului Cultural „Dunărea de Jos”, partener la Galaţi al proiectului.

Turneul cultural, desfăşurat între 28 octombrie şi 28 noiembrie, este dedicat Zilei Naţionale a Chinei: la 1 octombrie 1949, după trei războaie civile, a fost proclamată Republica Populară Chineză. O ţară enormă, cât un continent, cu o istorie milenară fastuoasă, o cultură magică şi cea mai numeroasă populaţie din lume: 1.350.000.000 de locuitori!

La vernisajul de la Biblioteca Naţională a României, în primul pas al periplului naţional, în Expoziţia de artă fotografică contemporană din România şi China intitulată „Terra Color”, derulată de Asociaţia Euro Foto Art în parteneriat cu China Network Online, au fost expuse 75 de de fotografii artistice realizate de artişti români cunoscuţi şi 75 de imagini realizate de renumiţi artişti fotografi din China.

Citit 1172 ori Ultima modificare Duminică, 25 Octombrie 2015 18:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.