Gălăţeanca noastră MARIA CRĂCIUN ne-a colindat live la TV

Gălăţeanca noastră MARIA CRĂCIUN ne-a colindat live la TV
Evaluaţi acest articol
(29 voturi)

UPDATE, miercuri, 23 decembrie/ „La Bethleem, colo jos” - astfel ne-a încântat miercuri, 23 decembrie, de dimineaţă, gălăţeanca noastră Maria Crăciun, într-un miniconcert de colinde transmis în direct de Realitatea TV. Steaua are 15 ani, cântă de la cinci ani, cu recunoaştere internaţională deja, iar acum de Sărbători a făcut un adevărat tur de forţă, participând pe 18 decembrie, la Constanţa, şi pe 19, la Bucureşti, în Sala Palatului, la un regal muzical alături de faimoasa Orchestră Johan Strauss din Viena!


PERFORMANŢA unei voci din Galaţi - MARIA CRĂCIUN va cânta alături de ORCHESTRA STRAUSS din VIENA!

Nu mult după ce un mare pianist, venerabilul gălăţean Valentin Gheorghiu, cel care a strălucit pe scene mari ale lumii, precum cele din Viena, s-a întors pentru a concerta la Galaţi, iată că o tânără steluţă muzicală gălăţeană, de numai 15 ani, curajoasă şi muncitoare precum căpitanul din cartea lui Jules Verne, care deja nu mai e doar o promisiune, ci o certitudine a succesului internaţional, a fost invitată să cânte muzică uşoară alături de orchestra care poartă sus numele lui Strauss, în capitala Austriei!

Maria Cristina Crăciun, o forţă muzicală tânără, cea care începea prin a-i încânta pe gălăţeni încă de la vârsta de cinci ani, a fost de curând o interfaţă a României: a cântat, în cadrul proiectului intitulat “Arta contra drog” iniţiat de C.I.A.D.O., la Aeroportul Internaţional Otopeni. Alături, a concertat şi napoletanul Ciro De Luca, cântăreţ, actor de comedie şi prezentator a numeroase spectacole live în Viena. Mica gălăţeancă a susţinut concertul intitulat „Bradul tinereţii”, pe 3 decembrie la prânz, la terminalul Sosiri al aeroportului internaţional, lansând astfel o caldă urare muzicală de bun venit călătorilor. Afişul a avut ca fundal fotografia micii gălăţence.

Maria Crăciun, în concerte de Crăciun la Constanţa şi Bucureşti

Vineri, 18 decembrie, la Constanţa, şi sâmbătă, 19 decembrie, la Bucureşti, în Sala Palatului, Maria a fost invitată să cânte alături de celebra orchestră Johan Strauss din Viena! Păi, nu se poate să auzi minunate cântece de Sărbători, dacă nu cântă şi îngeri alături!

Mama Mariei îmi spunea: „Pentru toate aceste fapte minunate Maria mulţumeşte domnului Stoian Anghel, pentru încrederea pe care i-a arătat-o dumnealui. Maria este elevă în clasa a IX-a la Liceul Teoretic „Marin Coman”, a fost aleasă Miss Boboc 2015 şi este foarte fericită în mijlocul acestei adevărate familii de cadre didactice şi elevi, având o admiraţie deosebită faţă de directoarea liceului, dna Florina Grigore, profesoară de Limba română”.

O listă lungă-lungă de premii

Micuţa care, acum câţiva ani, a cântat alături de Al Bano în faţa Papei Ioan Paul, la Vatican, a evoluat fără frică pe scene din Norvegia, Italia, sau Belarus şi câştiga deja, la cinci ani, „Cerbul de Aur” pentru copii, odată cu prietenia şi sprijinul generos al Mirabelei Dauer. Cântăreaţa, acum o domnişoară, spunea şi că a „crescut” în emisiunea de muzică a Corinei Chiriac „Să v-amintiţi duminica…”  Fusese poreclită „Shirley Temple a României”. Sora Mariei, Alexandra, medic la Bruxelles, a avut inspiraţia să trimită melodiile interpretate de mezină la un casting al Televiziunii itaiene RAI Uno şi aşa se face că micuţa gălăţeancă dintr-o familie monoparentală cu trai simplu şi modest a ajuns să strălucească şi la emisiunea „Ti lascio una canzone”, reprezentând România! Juriul o compara atunci cu Edith Piaf. Încântaţi de înregistrările primite la preselecţie, producătorii italieni i-au plătit drumul, făcând imposibilul posibil.

La nouă ani, câştiga Grand Prix la Festivalul ”Două inimi gemene” de la Chişinău. Iar la 10 ani, era reprezentanta României la Festivalul de la San Remo Junior, unde a smuls Premiul de popularitate, între concurenţi din 20 de ţări, ridicând sala în picioare. Era la al treilea trofeu internaţional cucerit de ea; la San Remo a mai obţinut şi un Premiu III. Maria a mai adus acasă trofee precum Cerbul de Argint, Grand Prix Slavianski din Belarus,  Premiul I la Mamaia Copiilor, Trofeul Radio România Junior, Delfinul de Aur şi încă multe alte Premii I! Ea nu uită să spună peste tot în lume să spună că vine din Galaţi, România şi ar fi bine ca şi Galaţiul să fie alături de performanţele ei! Acolo unde nu s-au găsit destui sponsori generoşi, glasul ei a deschis drumuri! Poate viitorul va fi mai darnic în sprijin de la gălăţeni, deocamdată domnişoara noastră are un singur impresar: pe mama sa, dna Cătălina Lovin. O familie cu venituri modeste, dar cu averea de talent uriaşă! Am văzut, de-a lungul timpului, mai multă bunăvoinţă la români din alte oraşe ale ţării. Dar există şi excepţii: Maria este foarte recunoscătoare că poate exista în spaţiul public naţional datorită unui act de mecenat: dl  Alexandru Şerban, director general de firmă gălăţeană, i-a asigurat stelei noastre o bursă specială…Nu credeţi că deja ar merita titlul de Cetăţean de Onoare al Galaţiului?

Colindele Mariei, în Decembrie

De Sărbători, pe 23 decembrie  dimineaţa, Maria va cânta în direct colinde româneşti pe postul central de televiziune Realitatea Bucureşti.  Este căutată de televiziuni, de la TVR la RAI Uno - chiar şi ziua de naştere, pe 12 februarie, a împlinit-o anul acesta, ca şi în alţi ani de altfel… cântând live, la Antena 1 şi Antena Stars!

Iată, vine sărbătoarea Naşterii lui Iisus, iar nume precum Maria şi Crăciun, alăturate, nu pot fi decât încă o bună vestire că oraşul nostru are  un viitor cel puţin interesant...

(17 decembrie)

Citit 7575 ori Ultima modificare Miercuri, 23 Decembrie 2015 21:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.