CADOU al consulului general al Turciei - Arhitectura Istanbulului, pe raft la „V. A. Urechia”

CADOU al consulului general al Turciei - Arhitectura Istanbulului, pe raft la „V. A. Urechia”
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Un gest de prietenie şi comunicare culturală s-a desfăşurat spre sfârşitul anului trecut, pe 11 noiembrie, când o delegaţie reprezentând Turcia a făcut o vizită la Biblioteca "V. A. Urechia".

Delegaţia a fost condusă de Excelenţa Sa consulul general al Turciei la Constanţa, Ali Bozçalişkan, viceconsulul Selçuk Coşkun, rector al Universităţii din Bayburt, Turcia, şi gălăţeanca Gülten Abdula-Nazare, preşedinta filialei gălăţene a Uniunii  Democrate aTurcilor din România.

Consulul general a oferit bibliotecii un album elegant, "de mare valoare documentară", care surprinde arhitectura metropolei Istanbul. Galaţiul a fost una dintre escalele vizitei delegaţiei turce, alături de Isaccea, Tulcea şi Babadag.

Citit 962 ori Ultima modificare Miercuri, 06 Ianuarie 2016 17:26

3 comentarii

 • postat de PLATON
  Miercuri, 06 Ianuarie 2016 17:00
  178.138.63.***
  Corectati gresala din titlul articolului............ Cadou al CONSULULUI.........
  _________
  Admin.: Mulţumim!
  0
  0
  Raportează
 • postat de PROF.DR.MIHAI MORARU
  Marți, 05 Ianuarie 2016 21:08
  5.13.173.***
  Cultura ,imi place sa cred,este locul unde toate neamurile PAMANTULUI ar trebui sa se intalneasca si sa relationeze, in acest fel idealul realizarii unei lumi mai bune ,fara extremism si ura intre neamuri, fiind mult mai aproape de a fi infaptuit;cu cat mai multa lumina a cartii ,cu atat mai putina prostie si bigotism ,uneori fanatism religios !Iata ce taram minunat de comunicare intre doua tari,cu religii si traditii atat de diferite,cu secole in urma ,rivale de temut !Cartea, stiinta,artele sunt cele mai puternice forte de savarsire a celui mai nobil ideal,ilustrat atat de nobil si maret de catre GENIUL DE LA BONN,LUDWIG VAN BEETHOVEN,I A SA ,,ODA A BUCURIEI,DIN SIMFONIA A 9 A!sANATATE LA TOATA LUMEA SI CAT MAI MULTE SI FRUCTUOASE LEGATURI INTRE OAMENII DIN ACEST ATAT DE BULVERSAT DAR SI DE MINUNAT SI MINUSCUL COLT DE UNIVERS!
  0
  4
  Raportează
 • postat de galatean
  Marți, 05 Ianuarie 2016 05:22
  79.116.109.***
  Aceasta actiune se inscrie in planul guvernului turc de crestere a influentei in zona balcanica, la fel ca si constructia moscheii din Bucuresti. Ambitiile neo-imperiale ale lui Erdogan sunt camuflate prin asemenea actiuni aparent benigne.
  3
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.