EXPOZIȚIE de icoane, la sala „Sergiu Dumitrescu”
Foto: Sursa foto: Arhiva ADJ

EXPOZIȚIE de icoane, la sala „Sergiu Dumitrescu”
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Puteţi vizita o expoziţie de icoane vernisată duminică, în sala „Sergiu Dumitrescu” a Muzeului Istoriei, Culturii şi Spiritualităţii Creştine. Alaltăieri, în Duminica Ortodoxiei, iconarii care le-au pictat au venit de dimineaţă la Catedrala Arhiepiscopală, unde au luat parte la slujbă. Ulterior, au mers în procesiune cu icoane până la muzeu, unde s-a vernisat expoziţia.

Gazdă a evenimentului a fost Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, care le-a oferit pictorilor de icoane, mai mari sau mai mici, daruri care să-i ajute în activitatea artistică.

Potrivit biroului de presă al Arhiepiscopiei Dunării de Jos, iconarii cărora le puteţi admira lucrările, la Sala „Sergiu Dumitrescu” sunt: copii şi tineri de la Centrele parohiale pentru tineret din Lieşti şi Barcea, judeţul Galaţi, „Clubul Copiilor“ din Tecuci, „Palatul Copiilor“, Liceul de Artă „Dimitrie Cuclin“, Seminarul Teologic „Sfântul Apostol Andrei“, secţia patrimoniu şi pictură bisericească, Facultatea de Arte din municipiul Galaţi, dar şi de către tineri brăileni care studiază artele în cadrul cursurilor organizate de Palatul Copiilor şi Liceul de Artă din cel de-al doilea mare municipiu al Eparhiei Dunării de Jos.

Citit 999 ori Ultima modificare Luni, 21 Martie 2016 20:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.