Galaţiul, ”în circuitul internaţional”. CONCERT de elită al pianistului Horia Mihail

Galaţiul, ”în circuitul internaţional”. CONCERT de elită al pianistului Horia Mihail
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Vineri, 1 aprilie, de la ora 19,00, Horia Mihail, omul cu peste o mie de concerte în ţară şi străinătate, soseşte la Galaţi, în cadrul turneului "Pianul călător"… fără pian, pentru că Galaţiul are deja unul foarte bun. După ce a cântat, anul trecut, pe Steinway-ul gălăţean, renumitul pianist a ţinut, entuziasmat, o conferinţă despre oraşul nostru publicului din Braşovul său natal.

Maestrul a dat exemplu Galaţiul, care a făcut efortul considerabil (160.000 de euro, anul trecut) de a aduce un pian de concert, care, jumătate de secol de-acum încolo, o să atragă, cum a şi atras deja, concerte importante, precum "Duelul viorilor" sau prezenţa maestrului Valentin Gheorghiu, a lui Alexandru Tomescu sau Gabriel Croitoru. Desigur, şi cu bilete pe măsură, mai scumpe (cele de vineri costă 54 lei). Am aflat toate aceastea la conferinţa de presă susţinută ieri de directorul Teatrului Muzical „Nae Leonard”, dr. Teodor Niţă, şi a maestrului dirijor (şi pianist!) Mircea Holiartoc, care ne-au  prezentat o întreagă listă de oferte generoase din acest an, al 60-lea de la înfiinţarea "Liricului" nostru, despre care vom mai vorbi. Lucru rar în concertele sale, unde apare mai mult ca solist, maestrul Mihail va fi acompaniat, vineri, de Orchestra teatrului gălăţean, dirijată de Mircea Holiartoc.

Proiectul naţional „Pianul călător”, al Radio România Cultural”, acum la a şasea ediţie, are partener de anul trecut şi Muzicalul gălăţean.

În Galaţi, "oraş binecuvântat" cu o instituţie muzicală, dotată acum şi cu pian "la standarde internaţionale" (spunea, ieri, dirijorul), concertele au devenit o atracţie, la care şi publicul brăilean vine masiv, a punctat managerul. "Concertul a devenit o reţetă sigură de sală arhiplină. S-a creat un public de elită. Pianul ne-a făcut importanţi, toţi îşi doresc să vină aici să cânte. Deja am devenit un magnet pentru marii virtuozi ai pianului în primul rând şi ai instrumentiştilor în general", a mai spus managerul.

Vineri, publicul va avea parte de un maestru pianist, un dirijor de excepţie, o orchestră bună şi de muzica lui Mozart şi Mendelssohn Bartoldy.

Citit 1573 ori Ultima modificare Marți, 29 Martie 2016 18:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.