CONCURS NAȚIONAL. Multe premii pentru tinerii pianişti gălăţeni

CONCURS NAȚIONAL. Multe premii pentru tinerii pianişti gălăţeni
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Premiile ediţiei a doua a Concursului naţional de interpretare "Pianul fermecat", competiţie cu participare numeroasă adresată copiilor şi adolescenţilor, au plecat spre toate zările ţării. Organizat de Centrul Cultural "Dunărea de Jos" (CCDJ), evenimentul a avut ca parteneri Consiliul Judeţean, Inspectoratul Şcolar Judeţean, Arhiepiscopia şi Biblioteca “V. A. Urechia”. Anul trecut interjudeţeană, acum naţională, competiţia a atras 52 de concurenţi, cu vârste cuprinse între şase şi 18 ani, din Galaţi, Brăila, Tecuci, Bucureşti, Iaşi, Buzău, Constanţa, Roman şi Vaslui. Ea s-a adresat copiilor, adolescenţilor şi tinerilor care studiază "de plăcere", deci din afara liceelor de muzică, pe 11 categorii de vârstă - născuţi între 1998 şi 2009. La  buna desfăşurare a concursului "au pus suflet şi inimă" prof. Petrică Şovăială, şeful secţiei Şcoala de Arte a CCDJ, prof. Angelica Capră, managerul proiectului, şi profesoara de pian Viorica State, amândouă de la Centrul Cultural.

Galaţiul, Tecuciul şi Brăila se pot lăuda cu cele mai multe premii, după frumoasa înfruntare de pe 1 aprilie, în care publicul a avut parte şi de un recital de excepţie, la pian, al doctorului în muzică Camelia Pavlenco, de la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti (preşedinta juriului). Din juriu au mai făcut parte prof. Raluca Ciucă, de la Liceul „Haricleea Draclee” şi Şcoala de Arte „Vespasian Lungu” Brăila, şi prof. Gabriela Gogoncea, şef de catedră la Liceul de Artă „Dimitrie Cuclin” Galaţi.

Vom semnala, din lipsă de spaţiu, doar premiile cele mai mari, unde s-au dus şi cine sunt laureaţii noştri. Astfel, la categoria a II-a, Premiul I a mers la Tecuci, la Felia Călin Şerban. La categoria a III-a, Premiul I a rămas în Galaţi, la Lefter Iulia-Daria, iar Trofeul şi un Premiu I au mers la Iaşi. La categoria IV, Premiul II a mers la Păvălaşc Laura Teodora, de la CCDJ, iar Premiul I, la Porojan Crina-Ioana, tot CCDJ. Un Premiu I a fost câştigat de Ţoropoc Elian - Şcoala „Grigore  Moisil” Galaţi. La categoria a V-a, Premiul I s-a dus la Brăila, la Andreev Ileana Alexia. Un Premiul I special, oferit de Uniunea Armenilor din România, i-a revenit lui Ghinea Alin-Costinel. Premiul I - Premiu special pentru virtuozitate - i-a fost acordat unei eleve din Constanţa. Recompensat recent şi la Iaşi, cu multe premii naţionale la cei nouă ani ai săi, Neculau Rareş-Andrei, de la CCDJ, a cucerit acum Trofeul - Premiu special pentru interpretarea piesei romantice. Categoria a VI-a a dus trofeul în braţele gălăţencei Bohorodiţă Crina-Maria, de la CCDJ. Premiul I - Brădeanu Bianca, CCDJ. Trofeu şi pentru micul brăilean Marin Luca-Alexandru. La categoria a VII-a, Premiul I a mers la Iaşi, iar la categoria a VIII-a, la Constanţa. Categoria a IX-a a dat trofeul lui Pohrib Kora-Emina, de la Clubul Copiilor Tecuci. Categoria a X-a a trimis trofeul unei eleve din Iaşi, unde a ajuns şi trofeul pentru Categoria a XI-a.

Citit 1822 ori Ultima modificare Marți, 12 Aprilie 2016 17:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.