O nouă ediţie a EXPOZIȚIILOR taberei ”Pro Boholţ”, la Muzeul de Artă Vizuală

O nouă ediţie a EXPOZIȚIILOR taberei ”Pro Boholţ”, la Muzeul de Artă Vizuală
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Tradiţionala  expoziţie de pictură "Pro Boholţ", realizată într-un Barbizon mitic românesc, în zona Făgăraşului, vară de vară, va avea vernisajul joi, 14 aprilie, de la ora 18,00, pe simezele Muzeului de Artă Vizuală.

Expoziţia cuprinde lucrări concepute, anul trecut, în tabăra din satul Boholţ, organizată, ca de obicei, de inginerul gălăţean Vasile Joanta, fiu al acelor locuri cu lumină specială. Vor expune acum artişti nu numai din ţară: plasticienii Petre Chirea, Iulia Cândea-Daradici, Constantin Daradici, Corneliu Drăgan-Târgovişte, Mariusz Drohomirecki din Polonia, Corina Preda-Perianu, restaurator la Muzeul Naţional de Artă, şi Serge Vasilendiuc, tot de pe meleaguri poloneze, născut peste Prut, la Bălţi.

Amintim şi faptul că, în vara anului trecut, Muzeul Unirii din Iaşi a găzduit o expoziţie cu lucrări realizate în tabăra de la Boholţ, expoziţia, itinerantă prin ţară, fiind elogiată atunci de Aurica Ichim, directoarea Muzeului Unirii, dar şi de Traian Stănciulescu, de la Universitatea “Alexandru Ioan Cuza”, unul dintre cei mai prestigioşi filosofi români.

Citit 1343 ori Ultima modificare Marți, 12 Aprilie 2016 17:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.