Cinematograf în aer liber, timp de cinci zile/ "Modern Movie Festival" revine cu noi surprize

Cinematograf în aer liber, timp de cinci zile/ "Modern Movie Festival" revine cu noi surprize
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Unul dintre cele mai importante evenimente anuale din programul Centrului Cultural „Dunărea de Jos” va avea loc, în această lună, pe esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor. Este vorba despre „Modern Movie Festival”, care aduce de şapte ani la Galaţi filme cu mare priză la public, regizori şi mii de cinefili. Şi în cadrul acestei ediţii, gălăţenii vor putea viziona, în perioada 27-31 iulie, cinci proiecţii în aer liber.

Acţiune şi vedete de la Hollywood

Deschiderea festivalului şi prezentarea oficialităţilor va avea loc miercuri, 27 iulie, începând cu ora 20,30, urmând ca de la ora 21,00 să fie proiectat filmul de lung metraj "The Big Short", în traducere, "Brokerii Apocalipsei". Bazată pe povestea adevărată descrisă în romanul best seller al lui Michael Lewis ("The Blind Side", "Moneyball"), producţia regizată de Adam McKay ("Anchorman", "Step Brothers") are o distribuție formată din unele dintre cele mai “grele” nume de la Hollywood: Christian Bale, Steve Carell, Ryan Gosling, Brad Pitt. Conform scenariului, este vorba de patru outsideri care observă ceea ce marile bănci, media şi guvernul refuză să vadă, şi anume iminenţa colapsului economiei globale. Aceştia hotărăsc să parieze împotriva băncilor, iar investiţiile lor extrem de îndrăzneţe îi vor duce în culisele sumbre ale sistemului bancar, unde vor fi nevoiţi să se îndoiască de oricine şi de orice.

Reîntoarcere în anii ’70

Festivalul va continua joi, 28 iulie, începând cu ora 21,00, cu lungmetrajul „Pe Malul Mării”, actorii principali fiind Angelina Jolie şi Brad Pitt. Filmul, a cărui premieră în România a avut loc în luna decembrie a anului trecut, transmite povestea unui scriitor american, Roland (Pitt), şi a soției sale, Vanessa (Jolie Pitt), care ajung într-o staţiune pitorească şi liniştită din anii ’70, aflată la malul mării, într-un moment de criză a mariajului lor. Pe măsură ce îşi petrec timpul cu alţi turişti veniţi acolo în vacanţă, printre care proaspăt căsătoriţii Lea şi François, dar şi cu localnici precum Michel şi Patrice, cei doi încep să se confrunte cu probleme care mocneau demult în viaţa lor de cuplu.

Animaţia cu un dublu record în România 

Vineri, 29 iulie, de la ora 21,00, gălăţenii au ocazia să vizioneze animaţia „Zootopia”, care a avut un succes internaţional şi a făcut un dublu record în România (vânzări de bilete şi sume încasate). Desenul animat arată o lume fictivă, colorată, în care animalele trăiesc într-o lume similară cu a noastră. Amuzant şi alert, "Zootopia" are şanse să ofere multă distracţie familiilor. Scenele amuzante şi ritmul alert îi vor captiva atât pe copii, cât şi pe adulţi, deşi tonul le-ar putea părea celor din urmă uşor imatur.

Ada Condeescu, invitată la festival 

Un alt film din cadrul festivalului este "Loverboy", al regizorului Cătălin Mitulescu. Lungmetrajul va fi proiectat sâmbătă, 30 iulie, începând cu ora 21,00, în prezenţa actriţei Ada Condeescu, cunoscută, în special, pentru rolul Ana din filmul „Eu când vreau să fluier, fluier”. Acțiunea se petrece în județul Constanța, unde Luca, un tânăr cu un fundal familial incert, este loverboy, ceea ce în jargonul poliţiei desemnează tinerii care fac mai întâi fete să se îndrăgostească de ei, pentru a le plasa unor reţele de prostituție. Tânăr şi necomunicativ, el locuieşte într-o cocioabă, la marginea unui drum, lângă un restaurant-bar, al doamnei Savu, "un substitut de mamă", cum notează criticul Andrei Gorzo. Luca o cunoaşte pe Veli (Ada Condeescu), fiica frumoasă a unui păstor de oi, Toader.

Comedie romantică, la închiderea festivalului  

Festivitatea oficială de închidere a festivalului va avea loc duminică, 31 iulie, începând cu ora 20,30. În această seară, publicul va viziona "Dincolo de calea ferată", cel mai recent film semnat de Cătălin Mitulescu. Premiera în cinematografele din România a avut loc în luna aprilie a anului curent. "Dincolo de calea ferată" este o comedie romantică cu nuanţe nostalgice, încărcată de muzică levantină, suspans şi umor. „Există multă tensiune într-un cuplu când cei doi se revăd după un timp. Întâlnirea are o miză uriaşă, mai ales dacă se iubesc”, spune Cătălin Mitulescu, despre filmul său. Radu se întoarce din Italia după o absenţă de un an şi îşi găseşte soţia total schimbată. Distanţa a creat neîncredere şi confuzie între ei, însă Radu speră la posibilitatea unui nou început. Muzica răsună dincolo de calea ferată, iar toţi prietenii petrec la nunta din cartier. Nicicând, noaptea nu a fost atât de lungă.

Intrarea la „Modern Movie Festival” este gratuită. La ediţia de anul trecut, peste 1.000 de gălăţeni au participat, cu mult entuziasm, la deschiderea evenimentului.

Citit 27380 ori Ultima modificare Marți, 03 Ianuarie 2023 11:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.