A fost aşezată temelia viitorului schit din cătunul Zimbru

A fost aşezată temelia viitorului schit din cătunul Zimbru
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Arhiereul locului şi creştinii din satele învecinate au mers pe urmele Sfântului Rafail de la Bursucani *

Ieri, 21 iulie, anul Domnului 2009, creştinii din cătunul Zimbru, aparţinător satului Bursucani, comuna Bălăbăneşti, au trăit “amintiri ce nu vor fi şterse niciodată din memorie”, cum frumos ne mărturisea o creştină (doamna Mandola Lepădatu din Rădeşti) după Sfânta Liturghie.

Anul acesta, ziua de 21 iulie a fost al doilea hram de prăznuire a Sfântului Rafail de la Agapia Veche, sfânt născut în satul Bursucani. A fost motiv temeinic pentru ca oamenii de prin părţile locului să se întâlnească în sfântă rugăciune la locul din cătunul Zimbru care se numeşte şi astăzi “Schitul Maicilor”.

Ridicat în 1793 şi desfiinţat, într-un fel anume, pe la 1940, viaţa acestui loc de rugăciune nu a încetat nici când bisericuţa materială şi mormintele maicilor au fost rase cu buldozerul.

Cu rugăciune şi închinare au răspuns creştinii chemării  Arhiereului locului - Prea Sfinţitul Casian al Dunării de Jos, prezent şi în acest an la sărbătoarea din cătunul pe unde altădată şi-au purtat paşii călugări ştiuţi doar de Dumnezeu. În sfântă rugăciune au fost părintele paroh Cezar Gagiu, primarul comunei Bălăbăneşti, mulţi creştini care au trecut dealul de la Crăieşti, Rădeşti, Adam sau din alte aşezări vecine, pentru a-l cinsti pe Sfântul Rafail.

După Sfânta Liturghie, creştinii au avut bucuria să participe la aşezarea pietrei de temelie în acest loc sfânt care ne trezeşte la viaţă şi ne mărturiseşte încă o dată că - dincolo de micimile noastre pământeşti şi omeneşti,  dincolo de crize economice şi spirituale - doar Dumnezeu cel veşnic transcende lumea şi o ridică la frumuseţea cerească.

Aşa ne-au mărturisit oamenii, aşa spunem şi noi. Vom reveni.

Citit 609 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.