EXPONATUL LUNII, la Muzeul de Istorie din Galați

EXPONATUL LUNII, la Muzeul de Istorie din Galați
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Muzeul de Istorie "Paul Păltănea" prezintă publicului gălăţean, în cadrul proiectului "Exponatul lunii", un bun muzeistic cu valoare deosebită, aflat în patrimoniul instituţiei.

În luna septembrie, muzeul aduce în atenţia vizitatorilor un album fotografic al scriitoarei Hortensia Papadat-Bengescu, care cuprinde 21 de fotografii, realizate în anul 1933, la Karlsbad (astăzi Karlovy-Vary, Cehia).

"Fotografiile surprind imagini din celebra staţiune balneară şi o înfăţişează pe Hortensia Papadat-Bengescu în diferite ipostaze: pe terasa unei cafenele, plimbându-se prin pădurile şi grădinile staţiunii ori admirând peisajele încântătoare ale Karlsbadului. Supranumit "parcul de sănătate al Europei", oraşul Karlsbad a fost frecventat de Hortensia Papadat-Bengescu în repetate rânduri, pentru a urma un tratament balnear împotriva reumatismului cronic de care suferea", precizează muzeografa Mihaela Damian.

Ineditul album fotografic poate fi admirat la Muzeul "Casa Cuza Vodă", secţie a Muzeului de Istorie, în perioada 1-30 septembrie, de miercuri până duminică, între orele 10,00-18,00.

Citit 753 ori Ultima modificare Joi, 01 Septembrie 2016 00:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.