Premieră la Dramatic, în regia lui Vlad Massaci

Premieră la Dramatic, în regia lui Vlad Massaci
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Săptămâna viitoare, Teatrul Dramatic „Fani Tardini” îşi începe stagiunea cu un nou spectacol. Este vorba despre piesa „Butoiul cu pulbere”, de Dejan Dukovski, regia Vlad Massaci. Distribuţia, aşa cum deja ne-a obişnuit echipa de la Dramatic, va fi una numeroasă: nu mai puţin de 13 actori vor evolua în acest spectacol. O spunem cu ceva mândrie locală, căci, de exemplu, chiar pentru un spectacol montat de acelaşi regizor la Teatrul de Comedie („Dur”, al canadianului John F. Walker, tot un autor foarte jucat, ca şi Dukovski), Massaci a fost nevoit să organizeze un casting, pentru a asigura distribuţia numeroasă şi prezenţa unor actori mai tineri...

O comedie montată în nenumărate ţări

Piesa dramaturgului macedonean contemporan a fost montată destul de recent (în 2014) şi pe scena Teatrului Naţional „I. L. Caragiale” din Bucureşti, astfel că montarea de la Galaţi poate fi o frumoasă provocare. „O comedie neagră despre Balcani, montată în nenumărate ţări, ecranizată cu succes”, scrisă de „unul dintre cei mai jucaţi autori contemporani” - anunţa atunci Naţionalul bucureştean. Traducerea textului îi aparţinea lui Felix Alexa, un alt cunoscut regizor care a montat cu succes şi la Galaţi - „Cerere în căsătorie”, de Cehov.

Vom afla mai multe despre spectacolul gălăţean după conferinţa de presă, de săptămâna viitoare, de la Teatrul „Tardini”.

Cunoscutul şi prolificul tânăr regizor Vlad Massaci a montat spectacole, din repertoriul clasic şi din cel modern, pe scene precum cea de la Teatrul Naţional Bucureşti, Teatrul Nottara, Teatrul Act, Teatrul de Comedie, Teatrul Naţional din Iaşi, cel din Târgu Mureş etc.

Născut în 1969, la Skopje, Dukovski este dramaturg, scenarist şi actor, a absolvit o facultate de Filozofie şi una de Teatru, a lucrat pentru Radioul naţional macedonean şi pentru televiziune, la începutul deceniului nouă, este profesor în arta scrierii pentru teatru şi film, lector şi profesor în film de televiziune la Academia de Teatru şi Film Skopje. Trăieşte la Skopje şi Hamburg. Alături de premii cucerite în SUA, Israel şi Turcia, se poate lăuda şi cu un mare trofeu de film: European Film Award - Premiul FIPRESCI, Veneţia (1998).        

Citit 1580 ori Ultima modificare Joi, 01 Septembrie 2016 17:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.