Teatrul ”Gulliver” ÎNCEPE maratonul festivalurilor de animaţie pentru copii

Teatrul ”Gulliver” ÎNCEPE maratonul festivalurilor de animaţie pentru copii
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Luna aceasta este aducătoare de evenimente internaţionale pentru Teatrul de Păpuşi “Gulliver”, care va participa la nu mai puţin de cinci festivaluri de teatru pentru copii, în doar două săptămâni şi jumătate.

Startul acestui maraton a fost dat ieri, cu spectacolul „Mica Sirenă”, prezentat în cadrul Festivalului Internaţional de teatru pentru copii „100, 1.000, 1.000.000 de poveşti”, organizat de Teatrul "Ion Creangă" din Bucureşti.

Festivalul îşi propune să aducă în atenţia celor mai tineri spectatori, copii cu vârste cuprinse între 1 şi 12 ani, o valoroasă selecţie de piese de teatru din întreaga lume, printre care şi „Mica Sirenă”, montată de regizorul Daniel Stanciu.

Itinerariul festivalurilor va continua cu alte două astfel de manifestări artistice, motiv pentru care, duminica aceasta, păpuşarii vor lipsi de la binecunoscuta întâlnire cu cei mici şi nu vor susţine nicio reprezentaţie. Aceştia vor pleca în deplasare la Festivalul Internaţional de Teatru pentru Publicul Tânăr din Iaşi, unde vor juca spectacolul 3D „Călătorie spre centrul pământului”, în regia lui Radu Dinulescu şi la Festivalul Internaţional de Teatru „Poveşti” din Alba Iulia, unde Teatrul Gulliver intră în concurs cu „Cenuşăreasa”, producţie adaptată şi regizată de Ciprian Huţanu.

Cele două evenimente îşi propun să adune producţii teatrale variate, artişti cât mai îndrăzneţi din cât mai multe spaţii culturale, într-un dialog estetic care să încânte publicul şi critica. Alte două festivaluri vor completa maratonul trupei, în perioada 19-24 octombrie, când Teatrul Gulliver este aşteptat la Festivalul Internaţional al Teatrelor de Păpuşi şi Marionete „Puck” din  Cluj Napoca şi Festivalul Naţional al Teatrelor de Animaţie „Sub bagheta lui Merlin” din Timişoara.

Următorul spectacol care va putea fi văzut pe scena de la Gulliver este „Tom Degeţel”, în regia lui Daniel Stanciu, ce se va juca în data de 16 octombrie, de la ora 10,30.

Citit 1135 ori Ultima modificare Joi, 06 Octombrie 2016 19:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.