Începe Festivalul Naţional de Epigramă

Începe Festivalul Naţional de Epigramă
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Astăzi,  mâine şi duminică, la Galaţi se va desfăşura cea de-a XIX-a ediţie a Festivalului Naţional de Epigramă „Umor la mila 80”, aflăm de la managerul Centrului Cultural „Dunărea de Jos”, poeta Florina Zaharia, şi de la preşedintele cenaclului gălăţean de umor „Verva”, epigramistul Ion Moraru, conducătorii celor două instituţii care organizează prin tradiţie confruntarea satirică naţională, la care participă şi creatori de peste Prut.

Înfruntarea cu marele public va fi mâine, la ora 12,00 fix, la Cercul Militar. Însă astăzi, mânuitorii tocului care înţeapă caractere se vor întâlni sau reîntâlni, discutând despre  „starea actuală şi de perspectivă  a epigramei româneşti”. Şi nu vor scăpa ocazia să şi-o spună în faţă: într-un incitant concurs ad-hoc de epigrame pe rime date dotat cu premii în obiecte.

Diminaţa de mâine debutează cu o vizită la Muzeul "Casa Cuza Vodă", de pe strada cu numele domnitorului, la ora 9,00.

De la ora 12,00, vom avea parte de un spectacol de gală, în sala cu oglinzi de la Cercul Militar. Acolo va fi lansată miniantologia umoristică  gălăţenă ,,Umor la puterea a treia”. Aşa cum ne-au obişnuit gazdele şi la celelalte ediţii, epigramele vor pluti pe valurile unor momente muzical-coregrafice. Va urma festivitatea de premiere a laureaţilor concursului naţional de epigrame, urmată de un recital de epigrame, pe săturate.

Duminica va fi rezervată despărţirilor inamicilor-prieteni. Până anul viitor...        

Citit 1147 ori Ultima modificare Joi, 13 Octombrie 2016 17:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.