Gong pentru debutul FESTIVALULUI LEONARD, la sfârşitul acestei săptămâni

Gong pentru debutul FESTIVALULUI LEONARD, la sfârşitul acestei săptămâni
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Cea de-a XIII-a ediţie a Festivalului Internaţional "Leonard", care marchează şi împlinirea a 60 de ani de la înfiinţarea Teatrului Muzical gălăţean, debutează duminică, 23 octombrie, începând cu ora 19,00, cu o premieră mondială: "Regele Cerb", după fabula lui Carlo Gozzi.

Opera "Regele Cerb" reprezintă etapa finală a proiectului european SENSES, la care Teatrul Muzical "N. Leonard" şi Universitatea "Dunărea de Jos" sunt parteneri. SENSES (Sensory Theatre. New transnational strategies for theatre audience building) este un proiect de cooperare europeană, ce se desfăşoară între 2015-2017, co-finanţat de Programul Europa Creativă. Libretul este scris de Paolo Bosisio, cel care semnează şi regia spectacolului, în timp ce muzica a fost compusă de Angelo Inglese, cel care se va afla la bagheta dirijorală.

Spectacolul va beneficia de o distribuţie de excepţie, cu artişti de pe mai multe scene ale lumii: Denys Pivnitskyi (Ucraina),Young Ju Kim, Carmine Monaco (Italia), Adelina Diaconu, Florentina Soare, Adrian Mărginean, Adrian Ionescu, Dominic Cristea, Sebastian Băncilă şi balerinele Iosefina Solon, Monica Şerban.

Teodor Niţă, directorul teatrului

Scenograf este Domenico Francchi, unul dintre cei mai mari scenografi din Europa, căutat de teatre celebre, precum Scala. "Acest proiect care mi-a fost propus de Teodor Niţă este pentru mine o mare posibilitate dată de un teatru nu foarte mare, dar viu şi entuziast", spune creatorul libretului şi regizorul fanteziei care se va juca duminică pe scena Liricului gălăţean.

Şase săptămâni, 12 spectacole, două festivaluri

Festivalul se va desfăşura pe parcursul a şase săptămâni, până pe 4 decembrie, când a fost programat un concert aniversar. În fiecare duminică va putea fi vizionat câte un spectacol - "Vânzătorul de păsări", "Aida", "Tosca", "Nabucco", "Lucia de Lamermoor", iar în zilele de sâmbătă vor fi concerte instrumentale.

Imagine din spectacolul "Aida", care va face parte din programul aniversar

Directorul teatrului Teodor Niţă ne-a declarat că, fiind o ediţie în care se sărbătoresc 60 de ani de la înfiinţarea instituţiei, a căutat să invite muzicieni care au dus faima Galaţiului în lume şi în ţară: Gabriel Croitoru, Liviu Câşleanu, Bujor Prelipcean, Dan Prelipcean, Constantin Stanciu, Victor Dumănescu şi Răzvan Săraru.

De asemenea, în perioada 27-29 octombrie a fost programată cea de-a treia ediţie a Festivalului Jazz şi Blues la Dunăre, la care vor participa A. G Weinberger, Mihai Neniţă Free Experience, Butterfy Effect (Ungaria), Geta Burlacu Band (Moldova), Storytellers, Swing Shouters (Franţa), Koszica and The Hot Shots, Rareş Totu şi Dean Bowman (SUA), Bulgara (Bulgaria).

Vom reveni cu detalii în pagina de Timp Liber de săptămâna aceasta.

Citit 2457 ori Ultima modificare Marți, 18 Octombrie 2016 20:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.