Interpelare de la Vlad Vasiliu, pentru Festivalul Naţional de Comedie

Interpelare de la Vlad Vasiliu, pentru Festivalul Naţional de Comedie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Înainte de a începe şedinţa Consiliului Local, de săptămâna trecută, directorul Teatrului Dramatic Fani Tardini din Galaţi, Vlad Vasiliu, a luat cuvântul, adresându-se consilierilor locali. În scurtul discurs pe care l-a susţinut, Vlad Vasiliu le-a solicitat aleşilor locali să aibă în vedere faptul că şi în acest an Teatrul Dramatic intenţionează să organizeze Festivalul de Comedie şi, ca atare, va fi necesară alocarea unei sume de bani de la bugetul local.

„Am solicitat să se găsească soluţia prin care Festivalul de Comedie să fie finanţat, de la bugetul local. Intervenţia pe care am avut-o este bazată pe faptul că în acest an de criză, există probleme financiare şi am primit semnale potrivit cărora consilierii locali nu vor mai aloca fonduri pentru festival”, a declarat Vlad Vasiliu.

Potrivit acestuia, pentru organizarea şi desfăşurarea în bune condiţii a festivalului din acest an, ar trebui alocate 1,85 miliarde lei vechi (185.000 de lei), dar „l-aş putea face chiar şi cu un miliard”.

Festivalul Naţional de Comedie, tradiţie pentru Galaţi, ar trebui să se deschidă la începutul lunii octombrie. Pentru ediţia de anul trecut, Consiliul Local Galaţi a alocat două miliarde de lei vechi (200.000 de lei), dar „am avut şi mulţi sponsori care au contribuit financiar la buna desfăşurare a festivalului”, a mai precizat Vlad Vasiliu.

Intervenţia directorului Teatrului Dramatic Fani Tardini nu a avut nici un efect imediat asupra aleşilor locali; dacă anii trecuţi, un astfel de discurs ar fi provocat o reacţie – măcar declarativă – din partea membrilor sau preşedintelui comisiei de cultură, de această dată, demersul lui Vlad Vasiliu a fost ascultat şi… atât.

Citit 668 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.