VERNISAJUL expoziţiei ”Cerul în mâinile tale”

VERNISAJUL expoziţiei ”Cerul în mâinile tale”
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Mâine, 25 noiembrie, de la ora 12,00, la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” va avea loc vernisajul expoziţiei „Cerul în mâinile tale”, manifestare care se adresează în special persoanelor care nu văd sau au deficienţe grave de vedere şi care vor putea descoperi cerul prin intermediul unor planşe pe care le vor putea „vedea” cu ajutorul pipăitului.

Prin intermediul unor diagrame tactile, cele mai populare constelaţii vor putea fi descoperite şi de persoanele cu deficienţe de vedere. Expoziţia este formată din două sfere ce au constelaţii tradiţionale româneşti, dar  şi  din nouă diagrame tactile scrise în alfabetul Braille. Practic nevăzătorii au ocazia să descopere constelaţiile prin pipăitul diagramelor şi al sferelor.

Tot în cadrul expoziţiei este inclusă şi o fotoexpoziţie despre constelaţiile româneşti tradiţionale, realizată de Alex Conu, singurul astrofotograf român nominalizat la Astronomy Photographer of the Year 2013, cea mai prestigioasă competiţie de astrofizică  din lume.

„Cerul în mâinile tale” este un proiect educaţional realizat de Complexul Astronomic Baia Mare. Până acum, expoziţia a mai poposit la observatoarele astronomice din: Suceava, Bacău, Bârlad, Baia Mare, Constanţa, Piteşti şi Craiova.

Expoziţia va putea fi vizitată la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii până pe 25 decembrie.

Citit 1242 ori Ultima modificare Miercuri, 23 Noiembrie 2016 17:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.