Călătorie în lumea dansului, cu balerini din Franţa, joi, la Teatrul Muzical din Galați

Călătorie în lumea dansului, cu balerini din Franţa, joi, la Teatrul Muzical din Galați
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

O trupă de balet din Franţa va prezenta joi, 24 noiembrie, de la ora 19,00, la Teatrul Muzical, un spectacol eveniment, în cadrul Festivalului Internaţional "Leonard".

Cei unsprezece dansatori ai companiei "Les ballets de France" vă vor introduce într-un spectacol care îmbină fineţea şi virtuozitatea expresivă a dansului clasic cu cel contemporan. Seara este alcătuită din două părţi: prima este constituită din piese din repertoriu, iar a doua parte este dedicată muzicii lui Maurice Ravel. Spectacolul este conceput ca o călătorie în lumea dansului, dar şi ca un omagiu adus compozitorului uneia dintre capodoperele muzicii pentru balet - "Bolero".

Fondată în 2013, sub conducerea directorului artistic Rémi Lartigue, compania "Les ballets de France" propune o simbioză echilibrată între creaţiile originale contemporane şi cele din repertoriul clasic.

Rémi Lartigue a studiat arta dansului pe multiple meridiane, în concepţia sa contopindu-se rigoarea şcolii franceze cu exigenţa maeştrilor englezi, dar şi cu spiritul liber al dansului american şi sportivitatea şcolii cubaneze. Mânat de dorinţa de  revitaliza această artă, el a creat compania "Les ballets de France".

Coregraful Michael Fothergill, de origine americană, s-a format în cele mai prestigioase şcoli de dans din SUA. În prezent, coregrafiile baletelor sale clasice şi contemporane sunt jucate în întreaga lume.

Din trupa de balerini mai fac parte Mihai Mezei (România), Denis Lamaj (Albania), Eros Pando (Albania), Pedro Maricato (Brazilia), Sodai Hanamura (Japonia), Almedra Navarro (Mexic), Alexandra Bertea (România), Juri Okada (Japonia), Sarah Altherr (Germania).

Un bilet costă 54 de lei, întreg, şi 32,4 de lei, cu reducere.

Citit 1447 ori Ultima modificare Miercuri, 23 Noiembrie 2016 17:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.