MAI MULT CA SF-UL | Trei vesele, ca de Crăciun
Foto: Caricatură de Victor Cilincă

MAI MULT CA SF-UL | Trei vesele, ca de Crăciun
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Miezu'

Era al patrulea modul cu cosmonauţi la bord care fusese trimis spre planeta Alţî. Şi, la fel cu celelalte trei de dinainte, şi acesta se zdrobi groaznic la alţâţânizare. Domniţa Dâdiţl găsi modulul pe jos şi îl şterse de praf, fericitlă.

- Vleau să-l pun la gâtl, tati-tl, anunţă ea, veselă, căutând o sforicilcă. Mi-ar sta atâtl de bine cu el!

Tătlicul Printlesei, Împăratul Ţidâl, care era, nu-i aşa, un înţeleptl, ca mai toţi împărnaţii de pe Alţî, o mai temperlă înslă: „Ai puţlinticlă răbdlare, ţiţilica lu´ tatla: ca s-o poţi purtla, trebe ca mai întlâi şi-ntlâi să i se usuce miezu´ ăla!”

Hypnotique

În prima noapte, David acesta visă că nu poate dormi şi că ia pentru asta o pastilă mare de somn, după care se trezi în vis ca şi cum ar fi treaz şi apoi, după ce se trezi  dimineaţă pe bune, o zi întreagă se târî obosit şi mahmur şi, normal, fără chef, abia aşteptând să vină iarăşi, în sfârşit, seara aia, ca să se culce şi el ca oamenii normali, aşa că adormi, ca niciodată, de pe la nouă, însă iar visă că e treaz şi că nu poate nicicum adormi, aşa că în somnul lui nenorocit mai luă o pastilă mare de dormit şi se trezi imediat mahmur şi foarte, foarte nemulţumit, astfel încât, de îndată ce-i veni iar seara – poate pe bune, da´ poate nu era decât o altă blestemată seară din vis – se culcă înceeet şi visă ca de obicei că nu poate naibii adormi şi pace, dar se enervă şi nu mai luă dracului nicio pilulă, iar dimineaţa, ca să vezi, se trezi că nu se mai trezi niciodată, nici măcar în vis…

Urmărire

„Canci îl mai prindem, bă, ne-a luat!”, se dezumflă Agentul 009. Într-adevăr, mafiotul Alphons Budală avea acum avans, cu maşina lui de viteză. „Tâmpitule – replică Agentul 002. Ai uitat că noi avem Maşina de serviciu a timpului?” Într-adevăr, chiar aşa şi era. 002 apăsă pe buton, dar 009 nu constată nimic nou. „Ce naiba – se enervă el – , trebuia să ne duci în momentul în care nu apucase acesta să fugă, cu juma´ de oră înainte de-acu´!” 002 zâmbi: „Ba am mers cu 16 ani înapoi, când încă nu veniseră francezii aici şi erau britanicii la putere!” În acel moment, un tramvai apăru brusc de după colţ, rulând. Masiv ca un cuţit uriaş de ghilotină, pe partea... stângă a drumului! Maşina mafiotului, care rula după regulile europene în vigoare înainte ca 002 să întoarcă butonul, se zdrobi ca un ou crud. „Suntem pe vremea britanicilor, iar la ăştia toate-s pe dos!”

Citit 1128 ori Ultima modificare Luni, 19 Decembrie 2016 16:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.