Sunteți invitați la EXPOZIȚIA unuia dintre "cei mai buni gravori ai generaţiei sale"

Sunteți invitați la EXPOZIȚIA unuia dintre "cei mai buni gravori ai generaţiei sale"
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Joi, 2 februarie, ora 17,00, Muzeul de Artă Vizuală ne atrage din nou la un vernisaj de excepţie: expoziţia de grafică "Imago Mundi", a plasticianului bucureştean ZuZu Caratănase, universitar şi curator de artă contemporană.

Căutându-i online lucrările, poţi constata că, într-adevăr, grafica sa are o puternică trăsătură personală, are echilibru şi minuţie, dar şi monumentalitate. Artistul este nu numai membru al Uniunii Artiştilor Plastici din România (UAPR), ci şi al Asociaţiei Artiştilor Pictori, Sculptori, Arhitecţi, Gravori şi Desenatori din Paris, din 2015, şi, din anul anterior, al Uniunii Gravorilor din Budapesta. Absolvent al Universităţii Naţionale de Artă din Bucureşti în 2008, cu titlul de doctor în artă în 2014, Zuzu (Răzvan-Constantin) Caratănase predă, ca asistent universitar, în aceeaşi universitate.

Artistul de 32 de ani, născut la Tulcea, este considerat a fi "unul dintre cei mai buni artişti-gravori ai generaţiei sale", ne informează organizatorii expoziţiei de la Galaţi. Plasticianul a cucerit, printre altele, Premiul pentru Cultură acordat de Comisia Naţională a României pentru UNESCO, Premiul Ministerului Culturii, Marele Premiu la Trienala Internaţională de Gravură de la Alexandria, Certificatul de Apreciere al Universităţii din Şumen (Bulgaria), Certificatul de Merit la Trienala Internaţională de Gravură de la Kochi (Japonia), Premiul pentru Grafică al UAPR Bucureşti, Premiul "Vasile Drăguţ" pentru Curatoriat, acordat de Filiala Critică Bucureşti - UAPR, Premiul I la Bienala Intercontinentală de Grafică Mică "Inter-Art" de la Aiud, Distincţia "Parchemin d’Honneur" la Trienala Internaţională de Gravură de la Chamalières (Franţa), Premiul Filialei Grafică Bucureşti a UAPR.

Are deja 19 expoziţii personale în România, Austria, Israel,  Republica Moldova şi participări la vreo 250 de expoziţii colective şi de grup, în România, Austria, Belgia, Bulgaria, Canada, Franţa, Germania, Grecia, Italia, Japonia, Polonia, Portugalia, Republica Moldova, Spania, SUA, Turcia şi Ucraina. Participă la numeroase tabere de creaţie şi a fost profesor invitat la centre de educare artistică din universităţi şi academii din Belgia, Italia, Bulgaria şi Republica Moldova

Citit 1331 ori Ultima modificare Marți, 31 Ianuarie 2017 21:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.