Premieră la Teatrul Dramatic. "Metoda", un spectacol interesant şi intens

Premieră la Teatrul Dramatic. "Metoda", un spectacol interesant şi intens
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Mâine, 13, şi duminică 14 mai, de la 19,00, în Sala Mare, puteţi vedea „Metoda”, cea mai jucată piesă, în lume, a dramaturgului catalan Jordi Galcerán Ferrer, acum la Galaţi în regia lui Adrian Iclenzan, răsplătit în 2014, la Festivalul naţional de comedie gălăţean, cu Premiul pentru regie pentru superba montare a piesei “Cu inima în pungă”.

Toate rolurile sunt principale. Joacă, apreciaţi din atâtea spectacole: Florin Toma, Vlad Ajder, Oana Mogoș, Radu Horghidan.

Subiectul este unul actual: “Un job de vis. Patru candidaţi îndârjiţi şi decişi. Sunt chemaţi la un interviu într-o cameră stranie. Uşa se închide şi începe o luptă dură, plină de enigme, fără limite morale sau tabuuri. Situaţiile neobişnuite de la început devin din ce în ce mai umilitoare, fiecare e un potenţial adversar. (...) Adevăratele sentimente ies la iveală: frica, incorectitudinea, cruzimea, nebunia.” Sau “cum devenim câini, fără să vrem să fim răi” în universul corporatist – sintetiza Toma. Nu în tenta umoristică în care a fost realizată montarea la “Nottara”, “Metoda” e un spectacol “vestic”, care îndeamnă publicul să fie atent la aparenţe şi la adevăruri ascunse. Va stârni probabil “nişte controverse”, crede managerul teatrului: în America, asta “merge” firesc, dar, ceva nou la noi, va fi testat la public acum, apoi în festivaluri. “Un spectacol intens, interesant”, puncta ieri şi Horghidan. Regizorul spunea sec: e un spectacol “uşor atipic”.        

Citit 3723 ori Ultima modificare Joi, 11 Mai 2017 21:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.