Scriitorii gălăţeni, apreciaţi la "Turnirul de poezie"

Scriitorii gălăţeni, apreciaţi la "Turnirul de poezie"
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

O echipă de cavaleri ai condeiului, doi scriitori gălăţeni, Andrei Velea şi (acum strămutatul) Cristian Pavel au reprezentat Filiala S-E a Uniunii Scriitorilor din România (USR), între 11 şi 13 mai, la ”Turnirul  de poezie“ ”Cununa de lauri de la Colibiţa”” de la Bistriţa-Năsăud. În decorul de basm al satului scăldat în lacrima de lac a muntelui s-au întrecut 12 poeţi-concurenţi din filiale ale USR. La festivitatea de premiere, Cristian Pavel, autorul unor poezii care lasă semn în inimă, a primit, la Biblioteca Judeţeană ”George Coşbuc”, unul dintre cele două premii acordate: Premiul de popularitate. Juriul, format din Nicolae Manolescu, Gabriel Chifu, Dan Cristea, Angelo Mitchievici, Adrian Popescu, Alex Ştefănescu şi Răzvan Voicu, a remarcat valoarea apropiată a echipelor prezentate.

„Am avut surpriza, bucuria şi onoarea de a primi din partea preşedintelui Uniunii Scriitorilor, profesorul Nicolae Manolescu, Premiul Publicului la această cea de-a şaptea ediţie a Turnirului”, a postat online Cristian. „A fost un vot al publicului şi al tuturor celorlalţi confraţi poeţi prezenţi, care au apreciat cele două runde de lectură ale mele. Vă mulţumesc tuturor pentru încurajări şi susţinere."

Marele Premiu a revenit poetului băcăuan Ovidiu Genaru, care la vârsta sa (82 de ani) dovedeşte o creativitate şi o vitalitate demne de toată admiraţia.

Pe pagina sa de facebook, Cristi scrie, chiar şi pentru careva de peste hotare, că este „from Galati”. Într-adevăr, aici s-a şi născut, a absolvit Liceul „Kogălniceanu” şi Facultatea de Mecanică, la Maşini Termice. În capitală, e senior editor la FinMedia şi a fost redactor la Revista „Flacăra”.        

Citit 1801 ori Ultima modificare Miercuri, 17 Mai 2017 18:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.