FESTIVALUL internaţional de animaţie GULLIVER continuă. IATĂ PROGRAMUL de astăzi

FESTIVALUL internaţional de animaţie GULLIVER continuă. IATĂ PROGRAMUL de astăzi
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Bucuria continuă şi astăzi, 19 mai, în Festivalul internaţional de animaţie "Gulliver". De la ora 10,00 (în Sala Mare) - “Vrăjitorul din Oz”, cu Teatrul pentru Copii şi Tineret Merlin Timişoara (1h 20 minute), pentru vârste de peste şase ani. Regia: Miruna Radu, care semnează şi adaptarea cunoscutului basm al lui Frank Baum. Un spectacol muzical, în care Dorotheea, purtată de un uragan în ţara vrăjită a falsului vrăjitor, le învaţă să se încreadă în puterile lor pe simpaticele personaje Sperietoarea-de-ciori, Tăietorul-de-lemne sau Leul-cel-fricos.

Ora 12,00 (Sala Studio) - „Submarinul galben”, cu Teatrul Municipal Baia Mare (50 minute), pentru copiii de peste cinci ani. Spectacol 3D în regia lui Radu Dinulescu, pe o poveste scrisă de regizor şi de Armand Richelt, autorul coloanei sonore a spectacolului (după tema Beatles, care şi-a realizat, în 1969, albumul cu titlul piesei de acum uzând şi de desen animat). Este „un univers virtual, construit din imagini în compunere permanentă, prin metoda fractalilor”, în care fiecare părticică a unui lucru este şi imaginea obiectului întreg.

Ora 18,00 (Sala Studio) - “Visul unei nopţi de vară”, cu Teatrul de Animaţie "Ţăndărică" Bucureşti (60 minute), pentru adolescenţi de peste 16 ani. Cunoscuta (şi mereu „reinventata”) piesă a lui Shakespeare este regizată de Cristian Pepino, iar scenografia creată de Oltea Clara Darângă Râşnoveanu este la rândul ei un spectacol vizual remarcabil! Două poveşti savuroase paralele: una a unor oameni simpli, actori amatori la curtea ducelui Atenei (care joacă şi roluri de leu ori de zid), şi alta magică, a pădurii - craiul şi crăiasa zânelor, zâne, spiriduşi.

Ora 19,00 (Sala Mare) - “A douăsprezecea noapte”, de Shakespeare, Teatrul Metropolis Bucureşti (2h 45 minute - cu pauză), peste vârsta de 14 ani. Regia îi aparţine unui nume mare al teatrului românesc, Victor Ioan Frunză. Decorurile sunt semnate de plasticiana celebră nu numai în teatru Adriana Grand. Soră şi frate, gemeni, despărţiţi de un naufragiu, dau ocazia travestiului; Viola se deghizează şi, intrând în slujba ducelui Orsino, se îndrăgosteşte de el. Umor, emoţie, eleganţa replicilor teatrului elisabetan!

În Grădina Publică, ora 18,00 - „Povestea porcului”, după Ion Creangă - compania Muschetarii, Bucureşti, regia şi scenariul - Cristian Mitescu. Transformat în porc, prinţul tot prinţ rămâne, frumoasa trebuie să înveţe însă să-l înţeleagă, pentru a rupe vraja cea rea. Intrare gratuită.

Ateliere de creativitate, tot în Grădina Publică: de la 18,00 - pictură cu tehnici inovative (zgârierea, pictură cu nisip, tehnica Ebru, câmp cu flori, pastel cretat), cu artista Gina Ciobotaru Popa, şi construcţie de păpuşi, cu artistul Valeriu Josan - „Gepetto de Moldova”. Animaţie interactivă.

Citit 1405 ori Ultima modificare Joi, 18 Mai 2017 18:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.