Florin Menzopol şi peste 70 de lucrări la Galaţi

Florin Menzopol şi peste 70 de lucrări  la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Florin Menzopol – preşedintele UAP Buzău -  se află pentru prima oară la Galaţi cu o expoziţie personală. Lucrări ale sale au mai fost însă expuse la noi, fie prin intermediul colecţiei doctorului Ştefan Chicoş, fie în cadrul Simpozionului de acuarelă.

Vernisajul a avut loc matţi, la Muzeul de Artă Vizuală – Sala „S. Mărculescu, prezentările fiind făcute de directorul  Dan Basarab Nanu şi organizatorul expoziţiei, Alexandru Pamfil.

Artistul buzoian a venit la Galaţi cu un număr impresionant de tablouri  pentru o expoziţie personală – 47 de picturi şi 28 de lucrări de grafică. „Expoziţia cuprinde o selecţie de câteva lucrări mai vechi şi câteva din ultima vreme. Totuşi, ambele categorii se completează şi fac parte din aceeaşi familie sub aspectul culorii, compoziţiei dinamice şi  metaforei”, ne lămureşte Florin Menzopol..

Deşi a terminat secţia de pictură monumentală la Universitatea de Artă  „N. Grigorescu” în Bucureşti şi numeroase edificii din Buzău sunt împodobite cu artă monumentală creată de el,  Florin Menzopol s-a axat foarte mult pe pictură  şi grafică.  

„Am avut fericirea să o am ca profesoară pe Simona Vasiliu,  care ne-a familiarizat cu mai multe tehnici. Pe lângă tehnicile specifice picturii monumentale, fresca, grafitto, mozaic, am mai făcut şi ceramică şi tapiserie care m-au ajutat foarte mult, mi-au îmbogăţit tehnica de lucru. Primele lucrări au fost gravuri şi tapiserii, apoi m-am apucat numai de pictură, reuşind să-mi dezvolt un stil foarte personal”, ne povesteşte artistul drumul de la arta monumentală la lucrările pe care le-a prezentat în expoziţia sa. 

Într-adevăr, pictura sa a devenit o marcă, dovadă fiind numărul mare de expoziţii personale şi de grup la care a participat. În anul 1998, a fost distins cu Marele Premiu la Bienala de Artă „Ion Andreescu”.  

Expoziţia va rămâne deschisă publicului gălăţean timp de o lună.

Citit 871 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.