Angajaţii Poliţiei Locale pictează şi sculptează

Angajaţii Poliţiei Locale pictează şi sculptează
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

În acest an, pentru a marca Ziua Poliţiei Locale, eveniment sărbătorit pe data de 21 mai la nivel naţional, în prezenţa unui public numeros, invitaţi şi poliţişti locali, în foaierul Teatrului Muzical "Nae Leonard" a avut loc vernisajul expoziţiei "Artă pentru suflet". Expoziţia cuprinde lucrările a doi dintre angajaţii Poliţiei Locale Galaţi, Gheorghe Nour - sculptură şi Dănuţ Lificiu - pictură.

Gheorghe Nour, cunoscut în lumea artei, are până în prezent zece expoziţii personale şi a obţinut numeroase premii. Totodată, artistul, care este membru fondator al Asociaţiei "Simeza" Galaţi, a Uniunii Artiştilor Plastici, secţia "Sculptură", a participat cu lucrări proprii la 15 expoziţii de grup, 18 expoziţii naţionale şi 11 expoziţii internaţionale.

Nici poliţiştul local Dănuţ Lificiu, absolvent al Şcolii de Artă şi al facultăţii de profil din cadrul Universităţii "Dunărea de Jos" Galaţi - Secţia Pictură, nu este un începător în lumea artei. Acesta a început să picteze icoane pe sticlă din anul 2001 şi a participat la diverse expoziţii, cu lucrări pe sticlă şi pe lemn. Lucrări de pictură ale lui Dănuţ Lificiu se regăsesc în colecţii particulare din România, Italia şi Germania.

Citit 899 ori Ultima modificare Marți, 23 Mai 2017 19:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.