Trofeul festivalului „Ceata lui Piţigoi” rămâne la Galaţi

Trofeul festivalului „Ceata lui Piţigoi” rămâne la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Alexandra Penciu, de la Liceul de Artă „D. Cuclin”, a primit Marele Premiu şi s-a calificat în finala de la Mamaia Copiilor - 2010 *

Aproape 60 de concurenţi din toată ţara, dar şi din Republica Moldova, au participat la  Festivalul de Muzică Uşoară pentru Copii “Ceata lui Piţigoi”, care s-a desfăşurat la Galaţi, sub egida Centrului Cultural “Dunărea de Jos”, în perioada 11-13 septembrie.

Dacă anul trecut trofeul festivalului a mers tocmai în Republica Moldova la Dubăsari, la Victoria Evtodienco (cea care a dovedit că are într-adevăr o voce superbă, în recitalul susţinut vineri seara), acum Marele Premiu a fost câştigat de Alexandra Penciu, din Galaţi – elevă în clasa a VIII-a la Liceul de Artă “D. Cuclin”.

Trofeul primit la Galaţi vine ca o confirmare a talentului, dar şi a seriozităţii cu care s-a pregătit în ultima vreme, Alexandra fiind anul acesta câştigătoarea unui alt Mare Premiu la Borsec şi a unui Premiu al III-lea la Focşani. De altfel, ea a reprezentat anul acesta Galaţiul la finala Festivalului “Mamaia Copiilor”, unde a participat pentru a doua oară consecutiv. 

În 2010, se va afla din nou pe scena acestui festival, întrucât preşedintele juriului, Aurel Manolache, a decis că prin trofeul obţinut la Galaţi şi-a câştigat dreptul să participe direct în finală, fără a mai trece prin etapele de preselecţie.

“Îmi doresc foarte mult să câştig la anul  trofeul la Mamaia Copiilor. Mulţumesc mult profesorilor mei care m-au învăţat să cânt,  Ion şi Sofia Şerban şi Silvia Niţă”, ne-a spus emoţionată Alexandra.    

Şi alţi “piţigoi” gălăţeni au  urcat pe podium: Lorena Berdan s-a clasat a doua la categoria 4-7 ani, Aurora Totolici a primit menţiune la categoria de vârstă 8-12 ani, iar gemenii Răzvan şi Radu Forţu au câştigat Premiul Radio România Actualităţi.

Îi felicităm pe toţi şi le dorim succes.

Citit 1027 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.